• Martina Thörn med rene fotballredningen mot Vipers på onsdag.

Vil strekke seg langt for en medalje

11.02.16 // Om noen var i tvil: Med seieren mot Vipers viste Glasverket at de har tenkt til å kjempe helt til siste slutt for sin andre medalje på to sesonger.

Skrevet av petertu

Glassverket famlet litt i starten av året, men er nå på sporet av metall igjen etter seier i fire av de fem siste kampene serien.

– Vi går naturligvis fortsatt for medalje. Vi skal gjøre alt for å klare målsettingen vår, og det viste vi jo i går. Når vi vant mot Vipers så ga vi oss selv gode forutsetningene for å forbli der oppe. Vi skal prøve å vinne hver eneste kamp, og i så fall, blir det bra, sier Martina Thörn.

Glassverket er øyeblikket nummer tre på tabellen, ett poeng foran Tertnes og ett poeng bak Byåsen. Men de lilla har de røde på innbyrdes oppgjør med solid margin.

– Nå er vi helt klart med i medaljekampen igjen. Vi må gå for sølvet. Vi må bare fortsette å spille sånn som vi gjorde mot Vipers, så blir det bra, sier Trine Bronsta.

Helt i toppen rager Larvik med 26 poeng, to poeng foran Byåsen, til tross for at de startet med tre minuspoeng.

– Kampen om gullet er vel kjørt, så realistiske må vi være. Men bak der blir jevnt helt inn. Vi må bare vise at vi kan prestere på det nivået vi gjorde mot Vipers også mot antatt svakere motstand. Da er det ikke umulig at det blir en ny medaljefest i Drammen. Men det forutsetter at vi legger ned mye hardt arbeid, sier Emilie Christensen.

Formlaget i serien, hvis vi ser bort fra uslåelige Larvik, er Byåsen. De var langt fra medaljeform da de kom til Drammen i første serierunde. Men i det omvendte oppgjøret var situasjonen snudd på hodet. Glassverket måtte selv se seg slått med solide sifre, etter å ha ledet stort til pause i Trondheim for en måned siden.

– Vi kan nesten ikke fokusere på Byåsen, men må tenke på oss selv. Men de har jo både Vipers og Tertnes igjen, så hvis de skulle tape noen kamper, er jo det fint, smiler Thörn.

– De kan jo få en dårlig periode de også, så vi får bare fokusere på det vi kan gjøre noe med og sørge for at vi får flest mulig poeng i de neste kampene. Så må Byåsen og andre gjerne gå på en smell om de vil, sier Bronsta.

Kenneth Gabrielsen passer på at spillerne holder beina på bakken. Han tror Byåsen blir vriene å få has på med den formen trønderne er i nå.

– Det ser vanskelig ut. Byåsen har nesten vært helt på høyde med Larvik etter jul. Jeg er veldig imponert. Det skal veldig mye til at de gir fra seg sølvet. Uansett får vi konsentrere oss om oss selv og la de andre gjøre det de vil, sier Gabrielsen.

Av Peter Tubaas