• Line Bjørnsen jubler etter 30-22-skåringen mot Vipers onsdag kveld.

Perfekt punktum på perfekt kamp

10.02.16 // Line Bjørnsen fløy inn kampens siste mål i jubelkampen mot Vipers etter lekkert samspill med Trine Bronsta.

Skrevet av petertu

Drammen (glassverketelite.no): Det stemte mer eller mindre gjennom hele kampen mot Vipers, som Glassverket til slutt slo med solide 30-22. Punktum ble satt med en lekker flyver i siste sekund.

– Det var sinnsykt deilig å avslutte en sånn kamp med et sånt mål. Det var en skikkelig lagseier i dag. Alle presterte veldig bra, og vi tok to viktige poeng, sier Line Bjørnsen til glassverketelite.no.

Avtalen om flyveren ble satt rett før det siste angrepet. Ballen havnet hos Trine Bronsta, som avleverte ballen som planlagt til høyrekanten.

– Jeg fikk ballen litt bakpå, men det hjalp kanskje litt, for da satte jeg den i korthjørnet i stedet for i det lange, sier Bjørnsen.

– Det var en litt dårlig pasning av meg, men heldigvis et veldig godt mottak av Line, så da gikk det jo bra, sier Bronsta, som selv banket inn to viktige mål da Glassverket punkterte kampen.

Det var Kenneth Gabrielsen som hadde bedt spillerne om å prøve flyveren rett før det siste angrepet.

– Det var godt utført. Vi trener litt på sånne morosaker i blant, så jeg var sikker på at de skulle greie det, sier Gabrielsen, som også var strålende fornøyd med gjennomføringen av kampen mot Vipers.

– Det var en perfekt kamp av oss i forhold til planen vår. Vi hadde fokus på det kollektive. Bortsett fra en liten glipp midt i begge omgangene var vi bunnsolide i forsvar og hadde godt målvaktsspill. I etablert angrep og i kontra spiller vi utrolig bra og har høy uttellingsprosent, oppsummerer Gabrielsen.

Glassverket ledet 15-9 til pause og hadde et godt grep om poengene allerede da, blant annet takket være god skyting av Hege Bakken Wahlquist og Tiril Günther Merg og målvaktsspill i verdensklasse av Martina Thörn. Hun markerte seg blant annet med et tigersprang av en redning etter tolv minutter.

– Det må være resultatet av spensttreningen med Tom Morten Svendsen. Man må gjøre sånne redninger for publikum, ler Martina Thörn.

Rett etter hvilen var Glassverket oppe i åtte måls ledelse, men Vipers kjempet seg tilbake og var bare tre mål bak på det nærmeste. Og i bakholdet lå kanskje at det har gått skikkelig galt etter pause i minst tre kamper.

– Jeg var egentlig ikke bekymret for det i dag. Jeg følte vi hadde såpass god kontroll. Det vi bommer på er mest uflaks og små justeringer, sier femmålsskårer Tiril Günther Merg.

En annen som markerte seg veldig akkurat da Glassverket tok tilbake initiativet var Emilie Christensen, som også fikk bestemannsprisen mot Vipers.

– Vi hadde egentlig kontroll ganske tidlig. Vi kunne avgjort før, men vi blir litt halvveis bakover i en periode som gjør at de kommer inn i kampen igjen. I tillegg blir det noen enkle feil framover. Da blir det jevnt, sier Christensen om midten av andre omgang.

Etter 14 minutter i andre omgang tok Glassverket en timeout, og det gjør underverker for spillet. Etter det tar Glassverket helt over, takket være god skyting, men ikke minst på grunn av strålende spill av Guro Rundbråten, som fikk 15 minutter i mål mot sørlendingene.

– Det var veldig deilig å vinne i dag, gliser Rundbråten.

Kampfakta: Glassverket – Vipers 30-22 (15-9/15-13)
Grundigligaen1516, Drammenshallen (Drammen), onsdag 10. februar 2016, kl 18.30.
Tilskuere: 594
Glassverket: Martina Thörn, Guro Rundbråten, Hege Bakken Wahlquist 4, Tiril Günther Merg 5, Monica Iversen, Line Bjørnsen 3, Kristin Nørstebø 3, Kari Brattset 6, Pia Narvesen 2, Emilie Christensen 5, Trine Bronsta 2, Ane Hovland, Linn Andresen.
Gule kort: Glassverket 2, Vipers 1.
Tominuttere: Glassverket 2, Vipers 1.

Av Peter Tubaas