• Tiril Günther Merg med målet i sikte da Glassverket vant 31-24 i Kristiansand i september 2015.

– Hver kamp er en cupfinale

09.02.16 // Glassverket har ikke råd til å avgi mange poeng i kampen om en medalje i årets Grundigliga, mener trener Kenneth Gabrielsen.

Skrevet av petertu

Vipers kommer til Drammen rett fra et surt hjemmetap mot Byåsen, hvor de trolig fikk et lite flashback fra da Glassverket var på besøk i september, for sørlendingene tapte med akkurat samme sifre: 24-31.

– Men de har vunnet fem seriekamper på rad etter jul og avansert til kvartfinalen i europacupen. Så det blir tøff kamp om poengene, sier Glassverket-trener Kenneth Gabrielsen.

Og poeng blir viktig, for lagene ligger likt på 20 poeng nå. Glassverket ligger på fjerdeplass og leder på innbyrdes oppgjør. Det er også bare ett poeng opp til Tertnes på tredjeplass, etter at de tapte mot Oppsal på søndag.

– Det blir enormt viktig å vinne for å holde Vipers bak oss og for å ha kontroll på Tertnes. Men det gjelder egentlig alle kamper framover. Vi kan ikke avgi mange flere poeng hvis vi skal klare å ta medalje, og det skal vi kjempe hardt for å klare. Hver kamp er en cupfinale resten av sesongen, sier Gabrielsen.

HUSK! Glassverket – Vipers, Drammenshallen (Drammen), onsdag 10. februar 2016, kl 18.30. (klikk for billetter).

Glassverket har vunnet alle kampene i Aquarama de tre siste sesongene, og to av de tre siste i Drammenshallen. I den forrige vant Glassverket med elleve mål mot medaljekandidaten fra sør.

– Vi skal være fornøyde om vi vinner kampen og i hvert fall ikke ha fokus på hvor mye vi eventuelt vinner. Dette er en ordentlig medaljekamp. Vi fikk litt hjelp av Oppsal på søndag mot Tertnes, men til syvende og sist kan vi ikke ha fokus på noe annet enn oss selv. Vi må gjøre jobben, sier Glassverket-treneren.

Det er naturligvis heller ikke til å komme fra at det blir en helt spesiell kamp når Kenneth Gabrielsen leder Glassverket mot det som blir hans nye klubb fra i sommer av.

– Det har jeg egentlig ikke noe lyst til å snakke om. Det har det vært mer enn nok fokus på. Og det har ingenting med den kampen å gjøre. Det er lite som er så gøy som å vinne håndballkamper, og både jeg, Geir og spillerne ønsker å vinne alle kamper vi spiller, enkelt og greit, sier Kenneth Gabrielsen.

Av Peter Tubaas

Fem siste seriekamper:
Glassverket: S-S-T-S-T
Vipers: T-S-S-S-S
Siste kamp først.

Siste møter med Vipers:
2015 24/9 S 31-24 (GL, Aquarama)
2015 25/1 S 27-19 (GL, Aquarama)
2014 14/9 S 25-14 (GL, Drammenshallen)
2014 2/3 T 25-26 (PL, Drammenshallen)
2013 17/11 S 23-21 (PL, Aquarama)
2013 6/3 S 29-26 (PL, Drammenshallen)
2012 10/11 T 17-23 (PL, Karusshallen)
Glassverkets siffer først. S=Seier U=Uavgjort T=Tap. PL=Postenligaen, GL=Grundigligaen, SS=Sluttspill, NM=Cupen, TR=Treningskamp.