• Linn Andresen skåret åtte ganger mot Ramnes onsdag kveld (arkivfoto).

Holdt Ramnes bak seg

03.02.16 // Glassverket 2 måtte vinne for å ikke slippe vestfoldingene forbi seg på tabellen, og sviktet ikke i onsdagskampen i 2. divisjon.

Skrevet av petertu

Glassverkets andredivisjonslag åpnet godt i Ramneshallen og ledet 4-0, en ledelse som holdt seg et godt stykke utover i omgangen, før hjemmelaget begynte å spise seg innpå.

– Vi hadde godt tak på dem veldig lenge, men de kom nesten ajour til pause. Resten av kampen var det jevnt, og spesielt Pernille Gran var god for Ramnes i dag med sine ni mål, forteller Espen Rødevand til glassverketelite.no.

Fra elitelaget stilte kun Ane Landås Hovland i denne kampen, og LK98-spilleren leverte varene med fem skåringer fra strek. Enda hetere var Linn Andresen, som også har fått spilletid på elitelaget i vinter, og som satte inn åtte mål. Skåringene var en god blanding av skåring fra distanse, på gjennombrudd og fra syvmeteren.

– Hun var veldig god i dag, og det synes jeg også Thea Pedersen var i mål. Hun stod hele kampen for oss og reddet oss i det siste angrepet, sier Rødevand.

Glassverket hadde ledet med to mål før Ramnes reduserte til 21-22 med ett minutt igjen. Glassverket lyktes ikke å skåre da de vant ballen og Ramnes fikk en siste sjanse, men kantavslutningen ble effektivt stoppet av Pedersen i mål.

Gledelig var det å se at Sofie Tangen Syvertsen var tilbake på banen også i 2. divisjon etter å ha slitt i nesten hele vinter med en vond skulder.

De for anledningen hvitkledde Glassverket-spillerne leverte en solid forsvarskamp, men trøblet litt mer framover. Likevel endte det med to poeng til bortelaget, som dermed ikke lot Ramnes passere dem på tabellen og fikk et slags heng på Hønefoss som nå ligger ett poeng foran på tredjeplassen (med en kamp mindre spilt).

Enda tøffere kamp er i vente allerede på fredag, når serietoer Pors kommer på besøk i Glassverkethallen.

Kampfakta: Ramnes – Glassverket 2 21-22 (10-11/10-10)
Glassverket 2: Silje Meese Johannessen, Thea Pedersen, Nora Egge Johansen, Ane Landås Hovland 5, Matilde Johansen 1, Sofie Lillelien 1, Sofie Tangen Syvertsen, Ine Egeland 1, Pernille Hyggen 3, Anna Riakhina, Aino Bråten Lilleberg, Anna Brekke 1, Marte Moen 2, Linn Andresen 8.

Av Peter Tubaas