• Det går så fort når Hege Bakken Wahlquist kontrer at selv dommeren er imponert.

Topper alle statistikker

01.02.16 // Med målkalaset mot Nordstrand tok Hege Bakken Wahlquist ledelsen på toppskårerlista til Glassverket og har nå skåret mest i alle turneringer for de lilla.

Skrevet av petertu

Med ni fulltreffere mot Nordstrand krabbet Hege Bakken Wahlquist forbi Jeanett Kristiansen og Kari Brattset og inntok teten på toppskårerlista til Glassverket for aller første gang.

– Det er kjempegøy å skåre mye mål og deilig at det har løsnet. Jeg hadde ikke kontroll på statistikken, men det er jo gøy å høre, sier Hege Bakken Wahlquist.

Foruten tre mål på lynkjappe kontringer, skåret hun på seks av syv straffer mot Nordstrand.

– Men det var irriterende med den lobben. Keeper stod så langt ute, så det var riktig å lobbe, men det var dårlig utført, sier hun med et oppgitt smil.

Tidligere i karrieren tok hun «aldri» straffekast, men etter nyttår har hun blitt nærmest fast eksekutør i Glassverket.

– Jeg synes det er kjempemoro å ta straffekast. Og straffene er jo også litt av forklaringen på at jeg har skåret mye mer enn før. Det er godt å se at de treffer.

Før kampen hadde Hege Bakken Wahlquist 59 skåringer i serien og lå med det fire bak Kristiansen og Brattset på 63 og ett bak det hun selv skåret hele fjorået. Det tok bare to minutter før hun tangerte sin personlige skåringsrekord. Med ni totalt, mot Kari Brattsets fire, ligger Bakken Wahlquist akkurat ett mål foran sin kollega fra rekruttlandslaget etter 14 serierunder.

– Det er jeg bare veldig glad for, kommenterer Kari Brattset. – Det er veldig gøy å se hva Hege utretter nå om dagen. Det er betryggende å vinne ballen i forsvar og vite at når Hege får ballen i kontraen, så blir det mål, eller at hun setter straffen i mål når jeg har fått tildelt syvmeter, sier strekspilleren.

Brattset har imidlertid skåret alle sine mål i spill, mens Bakken Wahlquist har skåret 19 av sine 68 fra syvmeteren.

Bakken Wahlquist ble klar for Team Tvis Holstebro for en uke siden, og det er naturligvis ikke tilfeldig at 23-åringen havner i utlandet. I vinter har hun virkelig fått hull på byllen og spiller med en helt annen selvtillit enn tidligere.

– Ja, det har gått mye bedre i det siste. Jeg har vært mye mer stabil enn jeg har vært før. Jeg merker stor forskjell fra tidligere. Det er naturligvis gøy at det fungerer, sier kantspilleren.

Serien er ennå ung, men med to turneringer avsluttet er det lov å titte litt på statistikken, som er helt utvetydig. Venstrekanten topper fra før av både toppskårerlista til Glassverket i både NM- og Europacup, med henholdsvis 38 og 34 fulltreffere. I NM er hun mest sannsynlig nummer to i landet, bak Amanda Kurtovic, Larvik som har 35 (her har vi ikke fått all statistikk fra NHF).

– Det var jeg ikke klar over, men det er jo moro. Selv om jeg gjerne skulle gjerne vært helt på toppen da, ler hun.

Totalt sett har kantspilleren skåret 140 mål i alle turneringen denne sesongen. Bak henne følger Kari Brattset med 113 mål og Jeanett Kristiansen med 103. Det hører med til historien at sistnevnte har gått glipp av minst åtte kamper på grunn av operasjonen av håndleddet.

Av Peter Tubaas

Glassverkets målskårere i Europacup 1516 (avsluttet)
Hege Bakken Wahlquist 38
Kristin Nørstebø 25
Jeanett Kristiansen 24
Kari Brattset 17
Line Bjørnsen 16
Emilie Christensen 14
Line Ellertsen 13
Tiril Günther Merg 11
Pia Narvesen 8
Eline Rikartsen 5
Trine Bronsta 3
Monica Iversen 2
Charlotte Aasbø 2
Totalt 178

Glassverkets målskårere NM 2015 (avsluttet)
Hege Bakken Wahlquist 34
Kari Brattset 29
Line Bjørnsen 26
Tiril Günther Merg 20
Kristin Nørstebø 17
Jeanett Kristiansen 16
Pia Christine Narvesen 13
Emilie Christensen 8
Ane Landås Hovland 7
Trine Bronsta 6
Eline Rikartsen 2
Linn Andresen 1
Celine Håkestad 1
Totalt 180

Glassverkets målskårere i serien 1516
pr 1. februar 2016, åtte runder gjenstår
Hege Bakken Wahlquist 68
Kari Brattset 67
Jeanett Kristiansen 63
Kristin Nørstebø 45
Line Bjørnsen 40
Emilie Christensen 38
Tiril Günther Merg 29
Pia Narvesen 17
Line Ellertsen 10
Trine Bronsta 9
Lisa Forsberg Bernhardsen 4
Monica Iversen 2
Linn Andresen 1
Totalt 393