• Kari Brattset, Ane Hovland, Monica Iversen, Pia Narvesen, Hege Bakken Wahlquist og Kristin Nørstebø gliste stort etter seieren.

Kontrollerte mot Nordstrand

31.01.16 // Glassverket vant komfortabelt mot rivalen fra Oslo med nesten samme sifre som hjemme i Drammenshallen.

Skrevet av petertu

Oslo (glassverketelite.no): Håndballen ruller endelig igjen etter en liten pause, og Glassverket viste at formen er inntakt med 32-23 mot Nordstrand (32-22 i det omvendte oppgjøret).

– Det er alltid deilig å vinne, og det er godt at vi i blant har en kamp hvor vi tar kontrollen tidlig. Det er helt greit at det ikke blir like spennende hver gang, sier Hege Bakken Wahlquist, toppskårer i kampen med hele ni mål.

Man kan si at Glassverket festet grepet umiddelbart i Bjørnholthallen, hvor Hege Bakken Wahlquist selv signerte samtlige fire første mål. Dermed fikk gjestene tidlig roen mot en motstander som har vært vrien ved flere anledninger.

– Jeg føler vi begynner å få litt mer kontroll på Nordstrand nå. Vi vet at hvis vi spiller normalt, er rolige og bruker hodet så skal det være litt forskjell på lagene, sier Bakken Wahlquist.

Martina Thörn reddet også Nordstrands første syvmeter. Men etter 17 minutter var hjemmelaget imidlertid ajour på 7-7.

– Jeg følte meg aldri utrygg på hvordan det ville gå, men vi slet litt i forsvar midtveis i første omgang, da linjespilleren deres fikk fritt spillerom. Men jeg er veldig fornøyd med hvordan vi justerer det i pausen, slik at linja ikke fikk like gode arbeidsforhold, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Glassverket hadde gått til pause med 15-11 etter et Trine Bronsta satte inn det siste målet i omgangen etter en svært vellykket timeout 14 sekunder før slutt. Utover i andre omgang var det imidlertid kort prosess, og Glassverket ledet 24-14 etter ti minutter.

– Siden vi har slitt litt mot Nordstrand i tellende kamper, så er det utrolig gøy å få en så komfortabel seier i dag, sier firemålsskårer Emilie Christensen.

I andre omgang fikk vi også se en strålende opplagt Pia Narvesen skåre fire ganger på kontringer, blant annet etter et par heftige langpasninger fra Martina Thörn. Kristin Nørstebø hadde på sin side ført an før pause, da hun banket inn fem fra distanse.

– Jeg er alltid veldig spent når jeg møter Nordstrand. Det henger vel igjen fra jeg var liten og fra noen av de dårlige kampene vi har hatt med Glassverket mot dem. Derfor var det superdeilig å ha god kontroll hele veien, sier lagkapteinen Nørstebø.

– Vi hadde en liten periode i første omgang hvor vi var litt bakpå, men det er godt å kjenne at når vi er ”på” igjen og gjør jobben, så er det tross alt en forskjell på lagene, legger hun til.

To poeng smaker godt uansett motstand, og Glassverket sikret seg sin 45. seier i sin 80. kamp i eliteserien etter opprykket.

– Vi har hatt en god treningsperiode og har vist i mange kamper mot antatt bedre motstand enn Nordstrand at vi kan spille på et høyere nivå enn dem. I teorien skulle dette gå greit, og det er godt å se at vi klarer å være skjerpet mot denne typen motstand, konstaterer Emilie Christensen.

Takket være den jobben som ble lagt ned mot Nordstrand er Glassverket tilbake på tredjeplass på tabellen. Riktig nok med en kamp mer spilt enn Byåsen på fjerde (ett poeng bak). Byåsen møter Vipers på onsdag.

Kampfakta: Nordstrand – Glassverket 23-32 (11-15/12-17)
Grundigligaen1516, Bjørnholthallen (Oslo), søndag 31. januar 2015, kl 18.00.
Tilskuere: 192
Glassverket: Martina Thörn, Guro Rundbråten, Hege Bakken Wahlquist 9, Tiril Günther Merg 3, Monica Iversen, Line Bjørnsen 1, Kristin Nørstebø 5, Kari Brattset 4, Pia Narvesen 4, Emilie Christensen 4, Trine Bronsta 2, Linn Andresen, Eline Rikartsen, Ane Hovland.
Gule kort: Nordstrand 1 Glassverket 1
Tominuttere: Nordstrand 2 Glassverket 2

Neste kamp: Glassverket – Vipers, Drammenshallen (Drammen), onsdag 10. februar 2016, kl 18.30.