• Glassverket-spillerne jublet mot Tertnes og kommer helt sikkert til å juble med Håndballgutta fredag kveld.

Glassverket-jentene tror på finale for håndballgutta

29.01.16 // Spillere er sjeleglade for at det er egentrening på fredag, for ingenting får komme i veien for semifinalen mellom Norge og Tyskland i EM.

Skrevet av petertu

Tidenes største kamp for de norske håndballgutta står på menyen fredag klokka 18.30 (TV3). Samtlige av Glassverket-spillerne som glassverketelite.no har snakket med tror på mer norsk suksess i Polen.

– Det er helt rått at de er i semifinalen, og nå tror jeg de går helt til finalen. De har akkurat slått et av verdens beste håndballag. Da bør de kunne slå Tyskland også, men man skal ikke kimse av de heller, sier Ane Landås Hovland.

Enda mer skråsikker på seier i semifinalen er Kristin Nørstebø.

– Det er ingen grunn til å tro noe annet enn at Norge vinner, så godt som de spiller om dagen. Jeg tror helt klart på finale. Jeg tror faktisk de går hele veien. De har vist at de er gode nok for gull, men vi får kanskje ta én kamp av gangen, smiler hun.

Og kampen skal hun få med seg for enhver pris.

– Det er helt uaktuelt at noe kommer i veien for den kampen i kveld. Den skal jeg se uansett. Jeg er så imponert over gutta, og det er så morsomt å se hvordan det kollektive trumfer etablerte stjerner. De har vist en utrolig lagmoral, sier Nørstebø.

Alle skal se kampen

Det er nok ikke mange av de andre Glassverket-jentene som har tenkt til å gå glipp av semifinalen i EM fredag kveld heller, sannsynligvis ingen.

– Ja, jeg skal selvfølgelig se kampen. Vi har allerede planlagt å se den samtidig med fredagstacoen, ler Tiril Günther Merg.

Men hun vet at hun selv, og alle de andre TV-seerne, har 60 tøffe minutter i vente.

– Det blir fryktelig spennende. Men det er dødskult at de har kommet så langt. Når de har slått Frankrike så er alt mulig. Tyskland er vel det laget man håpet på å møte, så de passer oss kanskje bra. Jeg er i hvert fall hundre prosent sikker på at Norge kommer til å være helt på topp. Jeg tror det blir en morsom kamp og at vi går til finalen, sier Günther Merg.

– Jeg har også veldig trua på håndballgutta, føyer Trine Bronsta til. – De har jo vist i mesterskapet at de har kunnet slå store lag før. De spiller med selvtillit, og det ser vi jo tydelig ute på banen. De kan nå helt fram hvis de fortsetter som de har gjort til nå, mener Bronsta.

– Vi tror helt klart på seier. Vi tror at Norge slår Tyskland begge to, sier Eline Rikartsen og Linn Andresen i kor når vi snakker med dem på telefonen på vei hjem til Sætre og Åros fra trening i Drammenshallen.

Eline Rikartsen vet hva som skal til for at Norge skal ta seg til finalen i EM og er spesielt oppmerksom på de som har samme rolle som henne selv.

– Ja, jeg har troen på at kantene fortsetter å levere og håper at målvaktene fortsetter å storspille. Jeg har også trua på at midtforsvaret anført av Bjarte Myrhol vil fungere bra og at vi får i gang skyttere som Espen Lie Hansen. Det som er så kult er at vi vinner kamper fordi vi spiller så bra som lag. Det er ikke snakk om bare tilfeldigheter eller enkeltprestasjoner, oppsummerer Rikartsen.

En som kanskje er mer spent enn alle andre er Line Bjørnsen, søsteren til Norges kantstjerne Kristian Bjørnsen.

– Det blir ganske nervepirrende i kveld. De har spilt så bra at jeg nesten frykter en nedtur. Men de fikk en liten smell mot Makedonia, så jeg håper de gjorde den unna der. Det er jo ingenting som tyder på at noe skal gå galt, så jeg tror så klart på finale. Jeg får besøk av den andre broren min Erik hjemme i Bærum, så det blir gøy å se den sammen, forteller Bjørnsen.

Krasjer med seriekamp

Den eneste «ulempen» med en norsk plass i EM-finalen, som spilles søndag klokken 17.30, er at den krasjer med seriekampen i Grundigligaen mot Nordstrand søndag kl. 18.00. To andre seriekamper går også samtidig.

– Jeg er redd det blir få på tribunen da. Selv familien min, som pleier å være flinke til å gå på kamp, vil nok revurdere om Norge går til finalen. Vi kunne kanskje bare spurt Nordstrand om det var mulig å spille tidligere på dagen. Eller kanskje Håndballforbundet bare kunne bestemme å flytte alle kampene, sier Kristin Nørstebø håpefullt.

Det ville nok også være i norsk håndballs interesse at alle som ville fikk se Norge i en finale eller bronsefinale. Men flytting er kanskje ikke helt realistisk.

– Det er sikkert ikke så lett å flytte kampen heller. Da krasjer det sikkert bare med andre arrangementer i hallen, så det er vel litt vanskelig å få til, frykter Tiril Günther Merg.

– Det er jo veldig dumt at det kolliderer. Jeg blir overrasket om det kommer mange og ser på oss da. Men vi har fokus på vår egen kamp, og det er den som er viktigst der og da, sier Eline

Rikartsen, som imidlertid har løsningen om det blir finalekrasj.

– Hvis Norge kommer til finalen får vi bare prøve å ikke være på sosiale medier og unngå oppdateringer i hallen og se kampen i opptak, men det spørs om det er mulig, ler Rikartsen.

Av Peter Tubaas