• Intens innsats i forsvar var det som skulle til mot Tertnes. Her er det Monica Iversen og Tiril Günther Merg som stopper Stine Skogrand og Caroline Aar Jakobsen.

Tertnes møtte veggen

20.01.16 // Glassverket skviste alt ut av sitronen, mens Tertnes stanget og stanget mot Drammens syv fjell.

Skrevet av petertu

Drammen (glassverketelite.no): Glassverket tok en etterlengtet topoenger og enskikkelig
revansje mot serieleder Tertnes med 27-23 onsdag kveld, anført av en strålende Monica Iversen i forsvar.

– Det var innmari gøy å revansjere tapet fra i høst rett før vi tar en liten pause. Dette er den morsomste kampen jeg har vært med på til nå i år, sier Monica Iversen til glassverketelite.no.

Bakover stengte Glassverket fullstendig igjen etter hvilen og slapp inn bare ni mål mot serieleder Tertnes de siste 30 minuttene.

– Det er utrolig gøy når det fungerer så bra som i dag, og attpåtil mot selveste Tertnes. Jobben min var å stå bak og gi juling, og det gjorde jeg så godt jeg kunne, sier Iversen.

I motsetning til de foregående kampene hvor Glassverket hadde ledet til dels komfortabelt i første omgang, lå de lilla under 13-14 til pause. I andre omgang var det forsvar/angrep-byttet mellom Emilie Christensen og Monica Iversen som var nøkkelen til å snu kampen mot Tertnes.

– Hun er tilbake. Hun er virkelig tilbake. Monica var helt rå i dag. Jeg var så sliten at jeg var veldig glad jeg hadde henne å bytte med også, sier Emilie Christensen, som selv ledet an i angrep i andre omgang og puttet ballen fem ganger bak Tertnes-målvakten.

I pausen ba trener Kenneth Gabrielsen spillerne om skvise ut det siste ekstra. Det demonstrerte han helt bokstavelig i garderoben.

– Hehe. Det var en bra gest av Kenneth med den sitronen. Jeg tror ikke vi hadde mer krefter igjen noen av oss, men vi klarte å presse ut det lille ekstra. Det er ubeskrivelig å slå Tertnes akkurat nå. Dette viser hvor ufattelig mye som bor i dette laget, sier Christensen.

– Det var faktisk en lime jeg hadde med meg for å vise dem hva jeg mente, smiler Kenneth Gabrielsen. – Tertnes virket utrolig solide i første omgang, så vi måtte grave dypt for å ta disse poengene. Jeg er utrolig stolt av disse jentene og hvordan de klarer å hente ut siste rest av kreftene sine i dag. Det går ikke på fysikken, men det mentale, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Han nevner også Iversen og Christensen spesielt etter den sterke seieren mot Tertnes.

– Vi snur kampen med Monica Iversen som går inn i midtforsvaret sammen med Kari Brattset. Da får vi den tettheten vi trenger for å gjøre det vanskelig for Tertnes. Samtidig fikk Emilie Christensen hvilt så hun fikk brukt kjempekreftene sine i angrep, sier han.

Og igjen var det en imponerende kamp av Hege Bakken Wahlquist som banket inn åtte mål for Glassverket, som i kveld vant sin første hjemmekamp i serien siden kampen mot Halden 4. november.

– Det var veldig godt å få denne seieren før vi går inn i en litt roligere periode. Jeg synes vi har fått utrolig dårlig betalt for gode prestasjoner i denne perioden, mot forholdsvis motstand, så derfor var det å vinne i dag utrolig viktig, sier Kenneth Gabrielsen.

Av Peter Tubaas

Kampfakta: Glassverket – Tertnes 27-23 (13-14/14-9)
Grundigligaen1516, Drammenshallen (Drammen), onsdag 20. januar 2016, kl 19.00.
Tilskuere: 392
Glassverket: Martina Thörn, Hege Bakken Wahlquist 8, Tiril Günther Merg 3, Monica Iversen, Line Bjørnsen 3, Kristin Nørstebø 3, Kari Brattset 4, Pia Narvesen, Emilie Christensen 5, Line Ellertsen 1.
Gule kort: Glassverket 3, Tertnes 2.
Tominuttere: Glassverket 1, Tertnes 0.