• Emilie Christensen og Kari Brattset jubler i kampen mot Viborg. I bakgrunnen norske Siri Seglem.

– Det er ikke så langt opp til de beste

17.01.16 // 360 minutter med europacuphåndball i kropp og hode er gull verdt å ha på ”konto” for Glassverket.

Skrevet av petertu

Viborg (glassverketelite.no): Glassverkets første europacupeventyr i moderne tid er over. Det ble exit med bare to måls margin mot et Viborg som kan komme til å gå hele veien.

– Det kommer an på trekningen, men dette laget er i hvert fall bra nok til å nå en finale, sier trener Kenneth Gabrielsen til glassverketelite.no.

Emilie Christensen er en av spillerne som har dratt lasset, spesielt mot Viborg, og hun synes Glassverket skal være stolt over hva som er prestert.

– Vi har rystet et Viborg-lag som har ambisjoner om å nå langt i europacupen. Det kan vi leve med. Vi viser også at den norske ligaen langt på vei kan matche den danske, sier Christensen.

Les mer: Bare nesten etter drømmestart mot Viborg

– Etter å ha spilt europacup har vi fått mer erfaring og blitt litt mer taktiske. Noe av det viktigste er kanskje at vi blir flinkere til å holde på ballen lenger og ikke ta for forhastede beslutninger i angrep, sier hun.

Glassverket har spilt seks kamper i Europa denne sesongen. Tre har endt med tap, tre har endt med seier. Få av spillerne hadde særlig europacuperfaring fra før av.

– Dette har gitt oss uvurderlig erfaring, både som lag og enkeltspillere. Vi får møte litt annen type motstand og ser kanskje at det ikke er så lang vei opp til de beste. Forskjellen er gjerne at storlagene har større bredde i stallene sine, sier Gabrielsen.

– Europacup har nok virket litt skummelt for noen, men nå ser de at det bare er gøy. Man blir klokere for hver kamp man spiller og kan gå på banen med en helt annen ro, legger han til.

I høst har Glassverket slått Serkodak Dalfsen, storspilt i perioder mot Györ og slått Zork Jagodina med 44 mål, før det ble to ettmålstap mot Viborg.

– Det er ikke langt unna at vi knekker kampen mot Viborg. Hadde vi fått en litt bedre start på andre omgang og gått opp i sju måls ledelse, tror jeg vi hadde vært videre, sier Gabrielsen.

Selv om det ble både tap og skade for Kari Brattset, var det i alle fall litt trøst at Glassverket hang med helt til målstreken i åttendedelsfinalen.

– Jeg synes vi gjør en veldig god prestasjon i begge kampene. Alle jentene kjemper så bra. Vi viser at vi kan holde et europanivå, sier Kari Brattset.

Line Bjørnsen har skåret flittig i de siste kampene og velger å ikke deppe for lenge etter europacupexiten.

– Selv om det var skikkelig kjipt i går, vet vi at vi har gjort en kjempeprestasjon gjennom to kamper. Vi gir aldri opp og kjemper hele veien. Det skal vi ta med oss videre i de kampene som kommer nå, sier hun.

Sammen med resten av laget var hun oppe grytidlig søndag morgen for å bli fraktet av Glassverkets samarbeidspartner JRK Turbusser til Hirtshals for å ta ferja hjem.

– Det hadde vært litt lettere å stå opp klokka fem med en seier og avansement i lomma, medgir hun.

Av Peter Tubaas