• Kenneth Gabrielsen engasjert og hes på sidelinjen under kampen mot Viborg.

– Godt besatt på alle plasser

12.01.16 // Trener Kenneth Gabrielsen tror ikke Byåsen er særlig svekket etter å ha mistet to rutinerte spillere de siste ukene.

Skrevet av petertu

Etter at Byåsen tapte serieåpningen mot Glassverket har det gått mye bedre med trønderne. Det skyldes blant annet en bred stall.

– Med de spillerne de har tilgjengelig nå, så har de et luksusproblem. De har dobbel dekning på alle plassene og en jevnt sterk spillerstall. De virker mer kollektive og godt samspilte enn forrige gang vi møtte dem, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Da vant Glassverket med elleve mål i Drammenshallen. Men siden sist har Ingrid Ødegård lagt opp fordi hun er gravid, og Ida Alstad har gått på utlån til Györ.

– De mister litt rutine, men jeg tror ikke det betyr så mye i et lag hvor det kollektive står så sterkt. De ser spesielt solide ut i forsvar. 6-0-forsvaret deres har begynt å sette seg, sier han.

Byåsen har mange spillere tilbake for fullt etter at de har vært ute med alvorlige skader, som Teodora Tomac (som røk korsbåndet mot Glassverket november 2014) samt Ida Hernes, Silje Waade, Kristin Venn og Jenny Grøtan.

– Og ikke minst Marie Henriksen, som nå er minst tilbake på sitt gamle nivå. Byåsen er rett og slett et godt lag, som er godt besatt på alle plasser. Det blir en tøff kamp, konstaterer Gabrielsen.

I motsetning til Glassverket har ikke Byåsen fått matching i europacupen denne vinteren, fordi laget har valgt å ikke delta av økonomiske grunner.

– Det var veldig godt for oss å få en skikkelig gjennomkjøring mot Viborg før Byåsen-kampen. Klarer vi gjenskape noe av det vi gjorde på søndag, tror jeg Byåsen får slite. På sitt beste er nok Byåsen på nivå med Viborg, men de har ikke fullt så mye internasjonal erfaring lenger, mener Glassverket-treneren.

Glassverket har vunnet de tre siste møtene mot Byåsen, det vil si de to semifinalene i sluttspillet i fjor vår, samt den sterke serieåpningen i høst. Men Glassverket gikk også på et surt hjemmetap i mars for snart ett år siden.

Byåsen på fjerdeplass ligger bare ett poeng bak Glassverket, men har én kamp mindre spilt, nemlig kampen mot Vipers som skal spilles på nytt. Glassverket på tredjeplass er inne i en periode med syv kamper på 21 dager, men så langt ser kampprogrammet ikke ut til å hemme spillerne.

– Jeg synes vi har fått til en veldig bra rytme på kamp, restitusjon, hvile og trening. Men nå skal vi ut og reise igjen, først til Trondheim, og så en dag hjemme før vi blir i Danmark resten av uka. Vi får se hvordan det slår ut, sier Gabrielsen.

Av Peter Tubaas

ENGLISH: Strong in all positions
Wednesday at 7 pm Glassverket is up against Byåsen in the League. The red and blue team from Trondheim want revenge after the loss in the season opener in Drammen in September.
– It was really useful for us to have a tough match against Viborg on Sunday, as a part of the preparations for the important Byåsen-game. If we can recreate parts of what we did against Viborg, Byåsen will run into trouble. But they are a strong team, with at least two good choices in every position, coach Kenneth Gabrielsen says.

Fem siste kamper:
Byåsen: S-S-S-S-T
Glassverket: S-T-T-S-S
Siste kamp først.

Siste møter:
2015 5/9 S 29-18 (GL, Drammenshallen)
2015 6/5 S 33-27 (SS, Drammenshallen)
2015 3/5 S 31-25 (SS, Trondheim Spektrum)
2015 4/3 T 28-29 (GL, Drammenshallen)
2014 2/11 S 32-25 (GL, Nidarøhallen)
2014 5/3 T 26-28 (PL, Nidarøhallen)
2014 5/1 S 29-24 (PL, Drammenshallen)

2013 9/10 T 26-36 (NM, Trondheim Spektrum)

2013 3/3 T 22-27 (PL, Trondheim Spektrum)

2012 18/9 T 27-32 (PL, Drammenshallen)

Glassverkets siffer først. S=Seier U=Uavgjort T=Tap. PL=Postenligaen, GL=Grundigligaen, SS=Sluttspill, NM=Cupen, TR=Treningskamp.

Tilbakeblikket: Glassverket – Byåsen 33-27, 6. mai 2015: Spillerne i garderoben før kampen mot Byåsen i sluttspillet våren 2015.

Spillerne i garderoben før kampen mot Byåsen i sluttspillet våren 2015.

Spillerne i garderoben før kampen mot Byåsen i sluttspillet våren 2015.