• Kristin Nørstebø i duell med Viborgs Line Uno Jensen på søndag.

– Reiser ned med ambisjoner om å gå videre

11.01.16 // Etter gårsdagens nesten-sjokk i europacupen er Glassverket-spillerne offensive med tanke på mulighetene for avansement.

Skrevet av petertu

Et ettmålstap for Viborg var slett ikke over forventning, men det var heller ingen selvfølge at Glassverket skulle være så nære etter første kamp mot et så sterkt lag (28-29).

– Vi er bare halvveis. Vi er gode på bortebane og har et godt utgangspunkt. Alle muligheter er åpne fortsatt, sier Pia Narvesen.

Glassverket kunne meget vel ha vunnet på hjemmebane på søndag, men ingenting er avgjort.

– Jeg drar ned dit med ambisjoner om å gå videre på lørdag. Vi viste jo i går at vi var jevngode med dem, sier Kristin Nørstebø.

Hun tror Viborg ble overrasket over hva Glassverket hadde å by på, spesielt når de lilla våknet for alvor etter pause.

– Jeg tror ikke de er fornøyde med det resultatet og at de ikke forventet at vi kunne gi dem så mye juling. Vi rystet dem litt og satte noen av stjernene deres ut av spill, sier Nørstebø.

Hege Bakken Wahlquist er overbevist om at Viborg ikke kommer til å ta lett på Glassverket i det omvendte oppgjøret som spilles på lørdag.

– Når vi kommer ned dit, må vi bare fortsette der vi slapp i hjemmekampen. Vi må spille godt i forsvar og komme til gode muligheter i angrep. Jeg tror vi har satt oss skikkelig i respekt før bortekampen. De trodde nok vi var litt dårligere og at de ville ha et litt større forsprang, sier hun.

– Vi har fått litt ekstra selvtillit som vi tar med oss nedover. Og vi har jo faktisk en god sjanse. Det er klart vi har troen når vi bare er ett mål bak, sier Line Bjørnsen.

Kenneth Gabrielsen tror Glassverket har mer å gå på før bortemøtet.

– Hadde jeg vært dem ville jeg gjerne hatt noen flere mål å gå på. Selv om jeg så at de ble overrasket over tempoet vårt, så har vi mye å gå på i vårt spill. Selvfølgelig blir det tøft der nede, men vi er ikke favoritter og kan gå inn i den kampen med senkede skuldre, mener treneren.

Han er fornøyd med hvordan Glassverket har reist seg de siste to kampene, etter tapet mot Oppsal for en uke siden. Nå vil han ta enda et steg med de lilla.

– Vi har fått lillefingeren av Viborg, nå må vi ta hele hånda. Selv om det er tre stykker som spiller i førstesyveren på det danske landslaget er dette et lag som passer oss godt, så lenge vi holder oss til konseptene våre, sier han.

Men før bortemøtet er det en viktig kamp som må vinnes i Trondheim.

– Det viktigste for oss nå er å gjøre jobben før Byåsen-kampen og ikke minst prestere der oppe. Det blir like tøft som å møte Viborg. Den norske ligaen er ikke så dårlig som noen skal ha det til, sier Gabrielsen.

Av Peter Tubaas