• Hege Bakken Wahlquist har akkurat kontret inn enda et mål mot Viborg.

Satte en støkk i Viborg

10.01.16 // Glassverket satte seg i respekt med et fyrverkeri av en andreomgang hjemme mot det danske topplaget.

Skrevet av petertu

Drammen (glassverketelite.no): Glassverket klarte bare nesten å sjokkere det danske mesterlaget i den første kampen i 4. runde av cupvinnercupen, som endte med 28-29-tap.

– Det var bra av oss, men vi skulle gjerne ha vunnet, spesielt med tanke på at vi ledet med fire på det meste. Jeg synes vi spilte veldig bra i dag, sier Hege Bakken Wahlquist som banket inn hele åtte mål mot Viborg.

– Jeg åpnet vel litt trått med et par bom, men så tenkte jeg skulle prøve meg på det langskuddet i slutten av første omgang. Etter at det gikk inn, så løsnet det litt. Det hjalp på selvtilliten, sier Bakken Wahlquist, som har en tendens til å skåre ekstra mye i europacupen.

Glassverket fikk en god start med to kjappe av Kristin Nørstebø, et stolpeskudd av Viborg og redning av Martina Thörn, som hadde en god dag i målet. Glassverket klarte å holde på ledelsen helt til rundt 13 minutter da danskene gikk opp i 7-6.

Da Viborg begynte å melde seg på igjen sørget blant annet Line Bjørnsen med sine tre skåringer på rad å holde Glassverket inne i kampen. To skåringer av Hege Bakken Wahlquist på tampen gjorde at lagene skiltes med 12-15 til pause. Så løsnet det for Glassverket som vant 11-4 første kvarteret i andre omgang.

– Vi får satt forsvaret og får kontret i mot. Det er vel det som er den store forskjellen på de to omgangene, sier Line Bjørnsen.

Glassverket skåret på ti kontringer i andre omgang, mange av dem signerte Hege Bakken Wahlquist.

– Vi jobbet så bra i forsvar i andre omgang. Da får vi mulighetene framover, både på kontring og i ankomstspillet, bekrefter hun. – Også slipper vi oss mer løs. Det løsnet for alle i andre omgang, sier hun.

Glassverket ledet 23-19 da Tiril Günther Merg skåret etter drøye kvarteret av andre omgang, og ledet også med tre fem minutter senere, men Viborg hadde krefter igjen til en liten sluttspurt. Emilie Christensen hadde utliknet til 28-28 med to minutter igjen, før Viborg skåret det avgjørende målet ett minutt før slutt.

– Man blir litt skuffet når man er så nære å vinne over Viborg, men vi gjør jo en bra kamp og må være fornøyde med det. Det er ikke så stor skuffelse, men litt, sier Line Bjørnsen.

Glassverket var nære å sikre uavgjort i sluttsekundene. I timeouten med 11 sekunder igjen får Pia Narvesen på seg keeperdrakt og Martin Thörn blir på benken. Det gikk nesten.

– Det var skikkelig kjipt at jeg satt den ballen på keeper. Det er et trekk vi har lyktes med før, og det gjorde vi nå også, bortsett fra at man skal sette ballen i mål. Dessverre gikk ikke det nå, sier Pia Narvesen.

Trener Kenneth Gabrielsen var meget fornøyd med det han så på banen i andre omgang, som var tilnærmet sesongbeste.

– Ja, det var det, men vi har vært gode så mange ganger. Det viktigste er at vi leverer en strålende andre omgang, hvor vi virkelig viser hva vi er laget av og at vi har masse kvalitet i laget. Vi viser at vi kan spille jevnt med de beste, sier treneren.

Bare 330 tilskuere på tribunen fikk med seg da Glassverket leverte håndball av aller ypperste merke, i hvert fall i deler av kampen mot Viborg.

– De var kanskje ikke så mange, men det var veldig bra liv. Det virket som det var mange flere der. Viborg-supporterne var flinke og dro med seg mange av våre, sier Hege Bakken Wahlquist.

Av Peter Tubaas

Kampfakta: Glassverket – Viborg 28-29 (12-15/16-14)
Cupvinnercupen, 4. runde: Drammenshallen (Drammen), søndag 10. januar 2016, kl 19.00.
Tilskuere: 330
Glassverket: Martina Thörn, Hege Bakken Wahlquist 8, Tiril Günther Merg 3, Line Bjørnsen 5, Monica Iversen, Kristin Nørstebø 4, Kari Brattset 4, Pia Narvesen, Emilie Christensen 4.
Gule kort: Glassverket 2, Viborg 3
Tominuttere: Glassverket ingen, Viborg 2
Toppskårere: Hege Bakken Wahlquist, Glassverket 8, Marie-Paule Gnabouyou, Barbara Alexandra Palos-Bognar, Viborg begge 5.

Neste kamp: Byåsen – Glassverket, Nidarøhallen (Trondheim), onsdag 13. januar 2016, kl 19.00.

ENGLISH: Near a win against mighty Viborg
Glassverket almost secured a win against three times Champions League winners Viborg, but the danes showed stamina in the end and won by one goal 29-28 in Drammen.
– We played a great game, but we would have prefered to win the match. Especially when we had a four goal lead, eight goal scorer Hege Bakken Wahlquist says.
Strong defense and fast counter attacks was the recipe that gave Glassverket a 16-12 «win» in the second half.
– We are obviously disappointed when we are so close to win against Viborg, but at the end of the day we should be happy, Line Bjørnsen states.