• Veronica Kristiansen på besøk i Drammenshallen da Glassverket spilte kvalifisering til Champions League i september.

Vikki: – Glassverket har store muligheter

09.01.16 // Tidligere Glassverket-spiller Veronica Kristiansen tror ikke Viborg er en umulig oppgave.

Skrevet av petertu

Stjerneskuddet fra Mjøndalen og Egersund er utvilsomt den største Glassverket-profilen i nyere tid og har herjet for sin nye klubb FC Midtjylland. I romjulen vant hun sin første klubbtittel da Viborg ble slått 28-27 i den danske cupen.

På søndag er det Glassverket sin tur til å møte Viborg i fjerde runde i cupvinnercupen.

– Det er et godt lag som har gode spillere i alle posisjoner. Landslagsspiller Rikke Skov er nok den spilleren Glassverket må være mest oppmerksom på. Hun er veldig god og veldig rutinert, sier Kristiansen.

Kjøp billetter til Glassverket – Viborg, søndag kl 19, her!

Viborg har vunnet Champions League tre ganger, i 2006, 2009 og 2010 og vant også den danske ligaen for to sesonger siden. Men VM-vinner Kristiansen tror at Glassverket kan hevde seg, selv uten søsteren og suveren toppskårerer Jeanett Kristiansen på laget.

– Jeg er ganske sikker på at de kampene kommer til å bli jevne. Glassverket har store muligheter. Selv om det har vært litt ustabilt i det siste, så har de tross alt hatt en god periode å forberede seg på. Viborg har hatt noen spillere i VM, noe som kanskje kan utnyttes litt, sier hun.

Foruten Skov, var Ann Grete Nørgaard og målvakt Rikke Poulsen med Danmark til VM.

Onsdag denne uken viste Viborg gryende europacupform ved å bli det første laget som slår Nykøping på deres hjemmebane i den danske ligaen i år. Og det var særlig kantspillet som fungerte bra da Viborg vant 30-25 i Falster.

– Det kan godt være at vi må ta en øl for å skylle denne turen og seieren ned med, sier stjernen Ann Grete Nørgaard til Viborg Folkeblad etter kampen.

Veronica Kristiansen bor i Herning, bare 40 minutter unna Viborg. Men hun får ikke sjansen til å se sine gamle lagvenninner i aksjon i sitt nye hjemland.

– Nei, dessverre. FC Midtjylland møter CSM Bucuresti på bortebane den helgen, og vi rekker ikke hjem i tide. Men jeg kommer definitivt til å se kampene i opptak, sier Vikki.

Av Peter Tubaas