• Emilie Christensen, Kari Brattset, Kristin Nørstebø, Trine Bronsta og Line Bjørnsen (nærmest) kan glede seg til europacup på søndag.

– Vanskelig å finne svakheter

09.01.16 // Kenneth Gabrielsen har sett fire Viborg-kamper på video før søndagens 4. rundekamp i europacupen.

Skrevet av petertu

Viborg slo ut ingen ringere enn Metz i forrige runde og er soleklar favoritt i kampen i Drammenshallen søndag kl 19.00.

– Det så bra ut på lørdagstreningen. Vi har forberedt oss på å møte et godt håndballag, som er meget godt besatt på alle plasser. Det er egentlig vanskelig å finne svakheter ved det laget, sier Kenneth Gabrielsen.

Kjøp billetter til Glassverket – Viborg, søndag kl 19, her!

Etter det knepne tapet mot Veronica Kristiansen og FC Midtjylland i cupfinalen i romjulen, har Viborg vunnet to seriekamper. Først vant de 30-28 hjemme mot Silkeborg samme dag som Glassverket spilte cupfinale. På onsdag ble det 30-25 borte mot Nykøbing. De er nummer tre på tabellen.

– De er i rimelig god form, så det er en formidabel oppgave vi har foran oss i morgen. Jeg har sett fire kamper med dem på video, og de holdt serieleder FC Midtjylland til ekstraomganger i cupen for bare to uker siden. Sånn som de fremstår nå er de klart bedre enn Sävehof, for eksempel, sier Gabrielsen.

Glassverket har vist at de kan holde følge med både Larvik og Györ på gode dager. Selv om Viborg trolig ikke holder helt nivået som de to lagene, er det mer enn nok å bryne seg på.

– Venstrebacken Rikke Skov er den åpenbare sjefen. Hun har vunnet Champions League tre ganger med Viborg og er nøkkelen til suksess for dem. I tillegg har de meget gode kanter, som holder landslagsnivå og en fransk høyreback som er robust og stor, og ikke minst en landslagsmålvakt i mål, sier Glassverket-treneren.

Les også hva Veronica Kristiansen sier om Viborg her.

Allerede da trekningen var klar utropte Viborg seg selv til favoritter, så det er et dansk lag med stor selvtillit som kommer til Norge i helgen. Å få hjelp av undervurdering tror ikke Glassverket-treneren på.

– De er altfor gode til å undervurdere motstanderne sine, men det betyr ikke at vi har en mulighet. Vi har alltid en sjanse til å gå videre på bekostning av Viborg. Det er fullt mulig å vinne på søndag og få et godt utgangspunkt før bortekampen neste helg. Med seier er vi veldig fornøyde. Og er vi ordentlig i «dytten» kan vi få noen mål å gå på også, sier Gabrielsen.

Viborg er på plass i Drammen og trener Allan Heine tvitret følgende til et bilde fra Clarion Collection Hotell Tollboden lørdag ettermiddag:

– Et sneklædt Drammen – i morgen venter @glassverketelit #vierankommet #viborghk #cwc #klartiltræning #klartilkamp

Viborg HK skrev også følgende på Facebook:

– Efter en lang og gyngende sejltur, var det skønt med en rigtig lækker frokost på Clarion Collection Hotel Tollboden. 15:45 kører bussen imod hallen, hvor den første træning i Norge venter.

Av Peter Tubaas

ENGLISH: – Difficult to find weak spots
Kenneth Gabrielsen says that Glassverket is up against a formidable opponent when three times Champions League winners Viborg visits Drammen this weekend in the first leg of the fourth round of the Cup Winners Cup.

– It is difficult to fint weak spots. We are prepared to meet a good team with excellent players in all positions. They almost beat league leaders FC Midtjylland in the cupfinal a couple of weeks ago and seem to be in great shape. But there is always a chance that we win, and we hope to get a good result before the away game, Gabrielsen says.