• Eline Rikartsen skårer et av sine mål mot Tønsbergs Turn fredag kveld.

Kontrastfylt helg

08.01.16 // Det blir en spesiell helg for elitsespillerne som fredag møtte bunnlaget i 2. divisjon og søndag møter triple Champions League-mestere.

Skrevet av petertu

Åskollen (glassverketelite.no): Elitespillerne Marte Langeli, Eline Rikartsen, Ane Hovland og Line Ellertsen var på banen da Tønsbergs Turn ble slått 39-22 i årets første 2. divisjonskamp fredag kveld.

– Det er kjempemorsomt. Det er alltid gøy å spille kamp. Det er helt avgjørende å få kamptrening, så dette er gull for oss. Jeg er sånn passe fornøyd med egen innsats, men det er alltid en del jeg føler jeg kunne gjort bedre, sier Eline Rikartsen til glassverketelite.no.

Hun skåret fire ganger, både fra kant og på kontring. Elitekollega Line Ellertsen skjøt flittig bakfra og på gjennombrudd og endte på ni fulltreffere mot vestfoldingene.

– Som Eline sier, så er det alltid mye man kunne gjort annerledes. Men jeg er rimelig fornøyd med hva jeg gjorde utpå der. Det er alltid gøy å spille og alltid gøy å vinne, sier Line Ellertsen.

Tønsbergs Turn lå helt nederst på tabellen før denne runden, og selv om de skåret en del mål klarte de ikke å gi Glassverket all verdens kamp.

– Vi visste vi var favoritter, og det taklet vi i hvert fall bra. Dette var god trening, sier Line Ellertsen.

– Men det er litt typisk i sånne kamper at det blir en del tekniske feil. De gjør en del feil og så skal vi skynde oss og kontre og så går det litt ”hurra-meg-rundt” noen ganger, sier Rikartsen.

Glassverket ledet 22-11 allerede til pause.

– Jeg synes vi gjorde mye bra. Det er vanskelig å holde motivasjonen oppe og gjøre alt riktig i sånne kamper. Det viser seg gang på gang. Men vi hadde bestemt oss for å trene på 5-1-forsvar, og det synes jeg de løste bra, sier trener Morten Larsen.

– Fremover dreier det seg om å være tålmodige og komme til sjanser. De er kanskje litt gira på mål litt for tidlig, slik at det blir halvsjanser ut av det, i stedet for å komme til en skikkelig sjanse. Men de var glade og synes det var gøy, så vi må være fornøyde, sier Larsen.

Rikartsen, Ellertsen, Hovland og Langeli går nå fra å møte bunnlaget i 2. divisjon fredag, til å kunne være på banen mot Viborg, tre ganger Champions League-mestere, på søndag.

– Det blir nok litt nivåforskjell. Det gjelder å klare å omstille seg, sier Ellertsen.

– Det er litt kontraster. Men derfor er det bra å ha en kamp i beina. Det er lenge siden jeg har spilt så mye i en kamp, og da blir man litt tryggere, sier Rikartsen.

2. divisjon, avdeling 2: Glassverket 2 – Tønsbergs Turn 39-22 (22-11/17-11)
Glassverket 2: Marte Langeli, Thea Pedersen, Nora Egge Johansen 3, Ane Landås Hovland 4, Sofie Lillelien 3, Pernille Hyggen 1, Eline Rikartsen 4, Anna Brekke 4, Stine Opseth 5, Line Ellertsen 9, Marte Moen 4, Linn Andresen 2.