• Line Bjørnsen jubler etter sin fjerde skåring mot Skrim.

Smilet er tilbake igjen

06.01.15 // Lettelsen stod skrevet i ansiktet på Glassverket-spillerne etter arbeidsseieren mot Skrim.

Skrevet av petertu

Kongsberg (glassverketelite.no): Kampen mot naboene ble akkurat så tøff som ventet, men Glassverket kontrollerte på sett og vis kampen til en 26-23-seier.

– Det var veldig deilig. Vi har vært nede en liten periode, og da er det alltid godt å få en seier igjen. Alle var så gira og hadde lyst til å vinne denne kampen, sier Line Bjørnsen til glassverketelite.no.

Glassverket ledet med tre til pause, og det så avgjort ut da Kristin Nørstebø la på til 21-15 med 13 minutter igjen. Men i stedet begynte Skrim og yppe seg og var tre mål bak på det nærmeste. Og på 18-22 og åtte minutter igjen ble Kari Brattset og Line Bjørnsen utvist nesten samtidig og skapte litt uro i Glassverket-leiren.

– Jeg synes det var litt strengt. Jeg går etter ballen og så mener de jeg stopper den med foten. Jeg føler bare at jeg beveger med den bevegelsen jeg alltid gjør, men det er mulig jeg tok i litt ekstra, sier Bjørnsen som ble utvist bare sekunder etter Brattset.

Seks mot fire er en tøff øvelse i håndball. Skrim skåret umiddelbart, men resten av utvisningsperioden beholdt Glassverket ballen.

– Jeg var skikkelig nervøs da jeg satt på benken, men heldigvis klarte de å holde lenge i gang i angrep. Det var perfekt undertallsspill, sier Bjørnsen.

Ute på banen kjempet Kristin Nørstebø, Emilie Christensen, Tiril Günther Merg og Hege Bakken Wahlquist med nebb og klør og bet seg fast i angrep.

– Vi blir selvsagt litt bekymra når vi mister to av spillerne ute på banen, men så var heldigvis jentene fantastisk disiplinerte i angrep, kommenterer trener Kenneth Gabrielsen situasjonen.

Glassverket vant med det sin første kamp i serien siden hjemmeseieren mot Halden 4. november. Glassverket tapte mot Oppsal på søndag og mot Larvik før VM-pausen i november.

– Jeg hadde håpet at kampen ikke ble så spennende. Men den ble akkurat så tøff som forventet. Jeg har sagt det hele tiden, Skrim er ikke så dårlige, understreker Gabrielsen.

Men Glassverket hadde den moralen og innsatsen som skulle til for å gå seirende ut av den fysisk tøffe bataljen i Kongsberg.

– De var tøffe å spille mot og hang godt med. Jeg vet jo litt selv også hvordan det er å spille med kniven på strupen. De henger på hele tiden, men likevel klarer vi å holde en viss avstand, sier Line Bjørnsen.

– I dag hadde jentene en kjempeinnstilling. Det er akkurat den tenninga vi må ha for å vinne kamper, sier Gabrielsen.

Oppturen var akkurat det Glassverket trengte etter hjemmetapet mot Oppsal for tre dager siden.

– Det var ikke så gøy søndag kveld og på mandag. Da var jeg langt nede, og det tror jeg resten av laget var også. Derfor var det viktig å få en seier nå, sier Bjørnsen.

For femmålsskåreren blir 6. januar 2016 heretter en aldri så liten merkedag etter at hun ble kåret til banens beste spiller.

– Jeg tror aldri jeg har blitt banen beste før, ikke i Stabæk heller, så det var kjempegøy, smiler hun.
Og i premie fikk hun «klingende mynt» med seg hjem fra Det Norske Myntverket.

Av Peter Tubaas

Kampfakta: Skrim – Glassverket 23-26 (10-13/13-13)
Grundigligaen1516, Kongsberghallen (Kongsberg), onsdag 6. januar 2016, kl 18.00.
Tilskuere: 567
Glassverket: Martina Thörn, Hege Bakken Wahlquist 4, Tiril Günther Merg 4, Line Bjørnsen 5, Kristin Nørstebø 6, Kari Brattset 5, Pia Narvesen, Emilie Christensen 2, Line Ellertsen.
Gule kort: Skrim 4 Glassverket 2
Tominuttere: Skrim 0 Glassverket 3

Neste kamp: Glassverket – Viborg, Drammenshallen (Drammen), søndag 10. januar 2016, kl 19.00.

ENGLISH: Back on track again
Glassverket was in lead most of the game against Skrim and won 26-23 away against their neighbours.
– It’s a great feeling to get a victory again. We have been feeling down a couple of days after we lost at home against Oppsal. All of the girls were really eager to win today. This was an important victory, Line Bjørnsen says.