• Trener Kenneth Gabrielsen i aksjon under en timeout mot Oppsal på søndag.

– Må mobilisere alt av krefter

05.01.16 // En intens naboduell mot Skrim, er akkurat det Glassverket trenger for å få skikkelig fyr i huset igjen.

Skrevet av petertu

Glassverket har ikke vært på besøk i Kongsberghallen siden oktober 2014, men onsdag kveld er det endelig klart for tur til nabobyen igjen. For knapt halvannet år siden var Skrim høyt oppe etter en pangstart på sesongen. Nå har laget knivet på strupen.

– Vi møter et lag som må ha poeng. Jo flere kamper de spiller uten å ta poeng, desto nærmere er de nedrykk. Det betyr at de har lyst til å slå oss mer enn noen gang, og vi er nødt til å mobilisere alt av krefter, og prestere på en annen måte enn sist, for å slå Skrim, sier trener Kenneth Gabrielsen til glassverketelite.no.

At det er snakk om et lokalderby i Buskerud og ekstra prestisje passer perfekt når Glassverket skal finne tilbake til entusiasmen etter det stygge tapet mot Oppsal på søndag.

– Det er alltid spesielt å møte Skrim i Kongsberg, og det er alltid gøy med lokaloppgjør. Nå blir det viktig for oss å få tilbake den fandenivoldske gløden, det som har vært varemerket vårt. En dårlig kamp takler vi, men det er hvordan vi reiser oss som betyr noe nå. Vi skal sloss enormt for de poengene, sier Gabrielsen.

Det eneste lille positive med nedturen på søndag, er at den bør gjøre det tilnærmet umulig å undervurdere Skrim, selv om laget bare vunnet én av de første ti seriekampene.

– Vi har jo studert Skrim ganske nøye, og det er ikke så dårlig som poengfangsten skulle tilsi. Det så vi senest mot Sola sist. Men det er marginene som tipper imot hele veien. Skrim må vi ta på alvor, advarer treneren til Glassverket.

Glassverket startet så bra mot Oppsal, men hadde en tung midtperiode i kampen.

– Sånn som vi spilte da hadde det blitt tøft mot et hvilket som helst lag i eliteserien, tror jeg. Vi har satt oss et ambisiøst mål om å gjenta sølvmedaljen fra i fjor, men det vi viste på søndag var langt unna det vi forventer av oss selv. Det var ikke noe som skulle tilsi at det skulle bli sånn på forhånd, så det har vi jobbet med å prøve å finne ut av sammen denne uka, forteller Gabrielsen.

PS! I bortekampen i fjor vant Glassverket 24-21, mens de lilla vant 25-23 i Drammenshallen, blant annet takket være en strålende opplagt Marte Langeli i mål.

Av Peter Tubaas

Fem siste seriekamper:
Skrim: T-T-T-T-S
Glassverket: T-T-S-S-S
Siste kamp først

Siste møter:
2015 7/8 S 25-14 (TR, Slagenhallen)
2015 18/2 S 25-23 (GL, Drammenshallen)
2014 5/10 S 24-21 (GL, Kongsberghallen)
2013 25/6 S 35-34 (TR, Drammenshallen)
2014 23/8 24/18 (TR, Sætrehallen)
Glassverkets siffer først. S=Seier U=Uavgjort T=Tap. PL=Postenligaen, GL=Grundigligaen, SS=Sluttspill, NM=Cupen, TR=Treningskamp.

Tilbakeblikket:

Veronica Kristiansen og Kari Brattset jubler etter skåring mot Skrim høsten 2014.

Veronica Kristiansen og Kari Brattset jubler etter skåring mot Skrim høsten 2014.