• Brutalt møte med hverdagen for Glassverket-spillerne søndag kveld.

Bråstopp mot Oppsal

03.01.16 // Glassverket spilte strålende i 20 minutter, så gikk lyset i Drammenshallen.

Skrevet av petertu

Drammen (glassverketelite.no): Om ikke lyset gikk bokstavelig, så var det i hvert fall få lyspunkter i spillet til Glassverket i de resterende 40 minuttene.

– Dette er nok det sureste tapet siden vi tapte for nettopp Oppsal etter fire ekstraomganger i cupen høsten for et drøyt år siden. Det var skikkelig kjipt, og jeg tror ikke jeg klarer å forklare hva som skjedde, sier Kari Brattset til glassverketelite.no.

Med 24-30 gikk Glassverket på sitt tredje serietap denne sesongen med mye tekniske feil og tilsynelatende uten medisin mot Oppsals giftige kontringsspill.

– Det er litt det samme som skjer i cupfinalen. Det er ikke det spillet her vi vil være kjent for. Vi vil være et lag som løper hjem og som jobber veldig hardt for å ikke slippe inn mål, sier Brattset.

Oppsal yppet seg litt i starten, men så festet Glassverket grepet og det begynte å likne på en ny, solid hjemmeseier. Kristin Nørstebø hadde fått en strålende start med fire mål på de ti første minuttene, og Glassverket ledet 11-6 da Emilie Christensen satte inn to kjappe etter rundt 20 minutter.

– Det virker nesten som om vi sa oss fornøyde da. Jeg vet ikke helt hva som skjer. Vi slutter å gjøre det som fungerer, og prøver heller å finne opp kruttet på nytt. Det gikk ikke særlig bra, sier Christensen.

Etter 13-14 til pause løsnet det litt i starten av andre omgang. Glassverket hadde fortsatt heng da Hege Bakken Wahlquist reduserte til 17-18 etter sju minutter. Men i de neste 15 minuttene skåret Oppsal sju og det var kun Tiril Günther Merg med tre fine distanseskudd som holdt Glassverket inne i kampen.

– Det vi viste i dag holder ikke mål. Jeg tar ansvaret for at vi mister flyten ved å gjøre for mange bytter, men det er mange kamper, og vi vil bruke flest mulig spillere. Men uansett var det tamt over det hele i dag og her må alle gå i seg selv, også vi på sidelinjen, sier en skuffet trener Kenneth Gabrielsen.

Når det først begynte å butte i mot, hadde ikke Glassverket marginene med seg heller lenger, som da Martina Thörn etter 26 minutter reddet en ball fra å gå utover sidelinjen bare for å se at ballen ender hos en Oppsal-spiller og så i mål, eller da Kristin Nørstebø sitt skudd etter 18 minutter i andre omgang ruller langs streken bak Marie Tømmerbakke.

– Men vi kan ikke skylde på marginer. Det skal mye til å vinne når vi spiller så ræva som vi gjorde i dag. Vi har bare oss selv å takke, sier Emilie Christensen.

Et lite lyspunkt i dag var Guro Rundbråten, som var på benken i en seriekamp igjen for første gang siden hun skadet seg noen få dager etter bortekampen mot Oppsal i februar i fjor. Men Oppsal fikk altså sagt et skikkelig ”takk for sist” etter at Glassverket vant med åtte mål i det motsatte oppgjøret i fjorårssesongen.

PS! Det er første gangen Glassverket slipper inn 30 mål på hjemmebane siden serieåpningen mot Larvik september 2014. Oppsal er det første laget etter Larvik som skårer 30 mål på Glassverket i Drammenshallen i serien.

Av Peter Tubaas

Kampfakta: Glassverket – Oppsal 24-30 (13-14/11-16)
Grundigligaen1516, Drammenshallen (Drammen), søndag 3. januar 2015, kl 18.00.
Tilskuere: 375
Glassverket: Martina Thörn, Hege Bakken Wahlquist 4, Tiril Günther Merg 4, Monica Iversen, Line Bjørnsen 2, Kristin Nørstebø 6, Kari Brattset 5, Pia Narvesen, Emilie Christensen 3, Trine Bronsta, Line Ellertsen.
Gule kort: Glassverket 2, Oppsal 2.
Tominuttere: Glassverket 1, Oppsal 0.

Neste kamp: Skrim – Glassverket, Kongsberghallen (Kongsberg), onsdag 6. januar 2015, kl 18.00.

ENGLISH: Glassverket wasted two points against Oppsal
Glassverket performed strongly the first 20 minutes, but then the team came to a full stop against Oppsal Saturday night. With 11-6 ten minutes before the break, everything seamed normal in Drammenshallen, but that is when Oppsal took over and dominated the rest of the game.
– I don’t know what happened, but this is the worst loss since we lost against them in the cup a little more than a year ago. This was really disappointing, Kari Brattset said.
– We have only ourselves to blame. There is not a big chance to win when we play like we did today, Emilie Christensen ads.