• Guro Rundbråten var et eneste stort smil etter sitt comeback i en Glassverket-tropp - og tok seg god tid til håndballfansen etter kampen.

Koste seg på sidelinjen

31.12.15 // Sjelden har vel noen vært så glad for å slite benken i en cupfinale som Guro Rundbråten. Nå er målvakten definitivt tilbake for fullt.

Skrevet av petertu

Nadderud (glassverketelite.no): Sist Guro Rundbråten var i Nadderud Arena med Glassverket hadde hun akkurat røket korsbåndet og humpet rundt på krykker. 320 dager senere fikk hun en plass i cupfinaletroppen.

– Det var veldig gøy å få med seg cupfinalen. Jeg har aldri vært med på en cupfinale på seniornivå før, så det var kult, sier Rundbråten.

Hun fikk ikke så mye som et sekund på banen annet enn under oppvarmingen og premieutdelingen, men det brydde hun seg fint lite om. Bare å være i troppen var en milepæl for den langtidsskadde målvakten, som har imponert på trening de siste ukene.

– Det er det her jeg har trent for hele tiden, og jeg er glad jeg rakk det akkurat. Martina spilte utrolig godt også, så i dag var det helt greit å bare sitte å se på fra benken, sier Rundbråten.

Men hvis hun hadde fått sjansen, hadde 25-åringen vært klar til å stoppe skytterne til Larvik.

– Hadde det passet seg slik så hadde det vært veldig artig å få komme innpå. Men Martina stod fantastisk bra med mange fine redninger, både fra distanse og fra etablert. Hun fikk en del kontringer imot seg, men det er det vanskelig å gjøre så mye med, oppsummerer kollegaen.

Rundbråten fikk beskjeden om at hun var i troppen på den siste treningen før cupfinalen. Sjansen fikk hun fordi Marte Langeli var uheldig å tråkke over på søndagstreningen.

– Det var veldig kjedelig, for hun øynet nok sjansen for å få sin første cupfinale. Jeg vet litt om hvordan det er å skade seg og ikke kunne være med, så det var trist. Jeg hadde nok ikke vært på benken allerede hvis Marte var spilleklar, ser Glassverket-målvakten.

Selv om Guro Rundbråten ikke har vært på banen i cupen i år, forlot hun Nadderud Arena for å dra på Glassverkets cupfinalebankett med en fortjent sølvmedalje rundt halsen. Men hun vil ikke gjøre krav på noen stor andel av den bragden.

– Tja, jeg har bidratt bittelitt, kanskje, men dette er først og fremst resten av lagets fortjeneste, sier hun.

Av Peter Tubaas

ENGLISH: Enjoyed being sidelined
Glassverket goalkeeper Guro Rundbråten was not at all sorry for not getting the chance to play during the cup final against Larvik. It was a victory just to be in the squad, 320 days after she suffered an ACL injury.
– Martina was playing really well, I was happy just to be a part of the event. This is what I have been training for, and I just made it. But Marte Langeli would have played if she didn’t suffer the ancle injury a couple of days before the final, Rundbråten says.