• Line Ellertsen knaller inn sitt ene mål og Glassverkets nummer 19 mot Larvik i cupfinalen.

Her lurer 17-åringen superstjernen trill rundt

31.12.15 // Den yngste overlistet den eldste i sluttminuttet. Det lå mye vilje bak det ene målet til Line Ellertsen i cupfinalen mot Larvik.

Skrevet av petertu

Nadderud Arena (glassverketelite.no): Line Ellertsen var helt propell, i positiv forstand, da hun kom på banen ti minutter før slutt mot Larvik, ikke rart hun nesten tok helt av etter kampen.

– Dette var dritgøy. Jeg er fortsatt litt i hundre, gliste Line Ellertsen da glassverketelite.no snakket med henne rett etter kampslutt i går.

Få minutter tidligere hadde den yngste spilleren på banen satt punktum for kampen med et perfekt underarmsskudd med høyre. Skuddet tok den eldste spilleren på banen, superstjernen Gro Hammerseng-Edin (35 år), på senga. Og ballen suste i mål bak Alma Hasanic.

– Kenneth sa jeg måtte prøve, så det var skikkelig gøy at den satt. Og Gro har vært et forbilde, spesielt når jeg var liten. Jeg har vel en Larvik-drakt som det står «Hammerseng» på liggende hjemme i Sola også, men den er godt gjemt bort nå, ler Ellertsen.

I motsetning til Larvik, byttet Glassverket lite, så Ellertsen satt lenge på pinebenken før hun fikk slippe til. Hun kom nesten umiddelbart til en avslutning, et gjennombrudd hvor Sanna Solberg, Anja og Gro Hammerseng-Edin knapt rakk å reagere. Der bommet hun, men litt senere traff hun Kari Brattset med et innspill som linjespilleren ekspederte i mål.

– Det var veldig kjekt å få spille. Jeg tenkte bare at jeg skulle gå utpå der og gjøre en god kamp. Jeg måtte bruke de minuttene jeg fikk og synes det gikk bra. Vi spiller tross alt mot den beste motstanden man kan få. Da er det kjekt å få det til, sier Ellertsen.

Rogalendingen har spilt mange landskamper med nasjonalsanger og stor ståhei på tribunen, men også den 17 år og 209 dager gamle bakspilleren hadde litt nerver før hun skulle utpå i cupfinalen.

– Det var som da jeg debuterte mot Byåsen i serien i høst. Beina mine var av stål. De ville nesten ikke flytte på seg. Jeg måtte bare prøve å glemme det, sier hun.

Det nærmeste Ellertsen har vært en slik prestasjon var da hun var med å vinne NM for Region SørVest J98 i Trondheim for to år siden. For 17-åringen var ikke sølv i norgesmesterskapet i håndball noe nederlag.

– Sølv er ikke akkurat veldig dårlig. At det står NM senior på medaljen er ganske stort for meg. Det hadde jeg ikke trodd for et halvt år siden, sier hun.

PS! Line Ellertsen var to og et halvt år gammel da Gro Hammerseng debuterte på A-landslaget i november 2000.

Av Peter Tubaas

ENGLISH: See how the 17 year old outwits the superstar
The youngest girl on the floor showed now respect when she was up against Larviks world class players in the cup final.
– I had a blast. I am actually still all fired up, Glassverket’s young talent Line Ellertsen said right after the match against Larvik.
A minute before end, she pulled an underarm shot out of her sleeve and outwitted the Larvik, Ikast and Norway giant and veteran Gro Hammerseng-Edin.
– Our coach, Kenneth, said that I should give the shot a try. I was so happy when it went in. I actually have a Larvik jersey back home with «Hammerseng» on it. She used to be my idol when I was younger, Ellertsen said.