• Glassverket-spillerne var glade for sølvmedaljene - tross alt!

Tok årets tredje sølv

30.12.15 // Glassverket hadde nådd målsettingen for sesongen allerede før finalen, men spillerne skulle gjerne vært enda nærmere Larvik.

Skrevet av petertu

Nadderud (glassverketelite.no): Larvik ble igjen for tøffe for Glassverket og sikret seg gullmedaljen med 28-19 i Nadderud Arena.

– Jeg har litt blandede følelser. Det er alltid kjipt å tape. Men vi får være fornøyd med sølv, tross alt. Det er en god erfaring å ta med seg videre, sier Line Bjørnsen etter sin tredje sølvmedalje i NM.

Etter en god start med skåringer av Kristin Nørstebø og Tiril Günther Merg tok Larvik helt over, før Bjørnsen skjøt Glassverket inn i kampen igjen. Hun skåret på fire av fire forsøk før pause.

– Det må jeg være fornøyd med. Jeg synes jeg spilte en grei kamp. Jeg får noen fine utspill, så da er det bare å sette ballen i mål. Det var godt å sette den første, sier Bjørnsen, som spilte finale på sin gamle hjemmebane.

Glassverket holdt følge til Bjørnsen reduserte til 6-8 med sin tredje skåring etter 13 minutter, men så var det mer eller mindre takk og farvel fra vestfoldingenes side. Larvik klarte å gå til pause med en solid 16-8-ledelse.

– Vi skulle gjerne vært nærmere til pause, men det ble for mange tekniske feil. De fikk altfor ofte sjansen til å kontre på oss. Vi har jo ikke så mange skuddbom, egentlig, sier Tiril Günther Merg.

Løpet så kjørt ut, og var det kanskje også, men Glassverket hadde ikke gitt opp og gikk opp i 3-0 i løpet av andre omgangs første fire minutter. Målene var signert Hege Bakken Wahlquist og Günther Merg (2).

– Jeg synes vi tar oss veldig bra opp i andre omgang. Vi hadde bestemt oss på forhånd for å ha det gøy, og etter pause synes jeg vi klarte det, sier Günther Merg.

Også hun leverte en godkjent kamp, både mot Nora Mørk i forsvar og framover på banen, hvor det ble fire fulltreffere.

– Det var gøy å spille en såpass brukbar kamp. Selv om man vet at det er stor sannsynlighet for tap, er det greit å vite at man i hvert fall har gjort noe fornuftig der ute. Jeg kunne sikkert gjort enda mer, men det var vel greit nok, sier hun.

For Kari Brattset løsnet det skikkelig framover først etter pause. Da skåret hun fire av sine fem mål og ble kåret til Glassverkets beste.

– Det er stort å få en sølvmedalje, men vi hadde jo håpet på å ta gullet da. Det ble for mange tekniske feil i starten, men jeg er veldig stolt over at vi gjorde en så god andre omgang. Da klarte vi å presse dem, og lot de få kjenne litt på det de også, sier hun.

Som de fleste andre var Glassverket-trener Kenneth Gabrielsen også skuffet over at Glassverket ikke holdt enda bedre følge med Larvik, men han var mest opptatt av det positive.

– Målsettingen vår var å komme til finalen, og ser vi tilbake på det året vi har bak oss så har vi faktisk oppnådd det maksimale av hva som er mulig å få til bak Larvik i Norge. Vi har ikke et Champions League-lag, som Larvik har. Jeg er veldig fornøyd med mye i dag, spesielt med hvordan vi gir dem kamp i andre omgang. I første omgang går alt mot oss, og da får Larvik en enkel reise, sier han.

Trøsten får være at Glassverket var atskillig nærmere enn Halden var i fjor (tapte med 20) og var to mål nærmere enn i serien i november (tapte med elleve).

– Når vi får det litt på avstand, så er det klart vi klarer å glede oss over sølvet. Larvik er tross alt et av verdens beste lag, sier Tiril Günther Merg.

Glassverket sikret seg sølvet i serien i 1415-sesongen i slutten av mars, før det ble et nytt sølv i sluttspillet i mai. Dagens sølv i Nadderud Arena var dermed det tredje på ni måneder.

Av Peter Tubaas

Kampfakta, cupfinalen 2015: Glassverket – Larvik 19-28 (8-16/11-12)
Nadderud Arena, onsdag 30. desember 2015, kl 17.00.
Tilskuere: 1700
Glassverket: Guro Rundbråten, Hege Bakken Wahlquist 2, Tiril Günther Merg 4, Monica Iversen, Charlotte Aasbø, Line Bjørnsen 4, Kristin Nørstebø 2, Kari Brattset 5, Linn Andresen, Pia Narvesen, Martina Thörn, Emilie Christensen 1, Trine Bronsta, Eline Rikartsen, Line Ellertsen 1, Ane Landås Hovland.
Gule kort: Glassverket 2, Larvik 3
Tominuttere: Glassverket 2, Larvik 4

ENGLISH: Three silver medals in nine months
Glassverket lost 19-28 against Larvik and had to settle for second best in the Norwegian Championships final Wednesday night.
– We reached our goal by qualifying for the final and we have achieved maximum of what is possible to do in Norwegian handball – behind Larvik. We have to be proud of that, Glassverket coach Kenneth Gabrielsen says.
After a good start, Larvik took charge and had a secure 16-8 lead after the first half.
– I am proud of how the girls stood up after the interval. We managed to give Larvik a fight, says five goal scorer Kari Brattset.