• En sterk kamp mot Györ har vært ett av mange høydepunkt i året 2015.

– Et helt fantastisk år

24.12.15 // Glassverket-trener Kenneth Gabrielsen har ikke noe imot at laget han har trent til topps i norsk håndball går til topps i kampen om å bli årets idrettsnavn.

Skrevet av petertu

Drammens Tidende kårer i disse dager som vanlig de viktigste profilene i året som har gått, også innen idrett. Glassverket er nominert etter det som kanskje er den beste sesongen i klubbens historie i topphåndballen.

– Det er mange gode navn med i konkurransen, men det hadde ikke vært ufortjent om Glassverket vant den. Det har vært et helt fantastisk år. Ut fra forutsetningene våre kunne vi ikke gjort det så mye bedre, sier trener Kenneth Gabrielsen til glassverketelite.no.

Klikk her for å lese om kandidatene og for å stemme.

Det er kun tre dager igjen å stemme og Glassverket har foreløpig ni prosent av de drøyt 4000 som har stemt. Svømmer Andreas Bjørnstad leder suverent med 31 prosent, foran rallyutøver Johny Sandmo med 18 prosent, Strømsgodset med 15 prosent og Ole Einar Bjørndalen med 10 prosent.

– Det er tøffe navn og gode idrettsprestasjoner vi kjemper mot, men oppfordringen til alle som er glade i håndball må vel være at de må skynde seg å stemme på oss, sier Monica Iversen, lagets mest rutinerte spiller.

– Det er stas å bli lagt merke til og være med å kjempe om en sånn pris sammen med mange gode idrettsnavn. De synes tydeligvis at vi har prestert så godt at vi fortjener en nominasjon, sier hun.

Monica Iversen er blant dem som har vært med på praktisk talt hele reisen til Glassverket til toppen av norsk håndball. Hun må klype seg litt i armen etter en sesong som har gitt sølv i både serie og sluttspill, samt en cupfinale.

– Man har jo et håp, men at det skulle gå så bra så fort, det tror jeg ingen hadde sett for seg for noen år siden. Det er ikke så lenge siden vi spilte i 2. divisjon. Det har vært en utrolig reise, og det er perfekt å avslutte et sånt år med en cupfinale, sier hun.

PS! Det er også mulig å stemme på Veronica Kristiansen, som var den mest profilerte og meritterte spilleren til Glassverket da hun gikk til FC Midtjylland i sommer.

Av Peter Tubaas