• Guro Rundbråten har gått glipp av mye moro denne sesongen, som denne kampen mot tidligere Byåsen-kollega Astrid Holstad Mjøen i Serkodak Dalfsen.

Rundbråten bestod testen

21.12.15 // Mandag bestod kneet til Guro Rundbråten testen som gjør at hun i teorien er spilleklar til cupfinalen.

Skrevet av petertu

Siden Glassverket slo Molde i semifinalen har Guro Rundbråten hatt en drøm om å være tilbake på banen igjen til cupfinalen. Etter en tur til fysioterapeuten i dag, så er det målet innen rekkevidde rent fysisk.

– Det var sykt deilig å bestå den testen. Stabiliteten og styrken er tilbake i kneet, og det er dermed bra nok til at jeg kan spille håndball som før igjen. Fysioterapeuten vil ikke kalle meg en pasient lenger, men det er en feilmargin, og jeg har ennå ikke blitt friskmeldt av en lege, sier Guro Rundbråten til glassverketelite.no.

Om ni dager møter Glassverket giganten Larvik i Nadderud Arena. Det er ikke så veldig sannsynlig at Glassverket-keeperen gjør comeback etter sin korsbåndskade da, men i teorien kan det skje.

– Kneet er friskt, så får lagledelsen vurdere om jeg er kampklar eller ikke. Jeg sitte gjerne på benken og støtter de andre keeperne om de ønsker det. Men Martina og Marte har gjort en kjempegod jobb i høst, så jeg forventer ikke at jeg får spille, sier hun.

Rundbråten har fått strålende oppfølging av Glassverkets medisinske og fysiske støtteapparat i det lange skadeavbrekket, spesielt av osteopat Sissel Gulaker Sandstrøm fra Drammen Sportsklinikk og fysisk trener Tom Morten Svendsen.

– Sissel har fulgt meg opp helt fra jeg skadet meg og vært en god støtte hele veien. Tom Morten har vært med meg siden jeg begynte å trene mer styrke og jobbe med fotarbeidet. Han har vært helt fantastisk. I tillegg til alt det andre han gjør, så har han stilt opp på to-tre treninger i uka med bare meg, sier Rundbråten.

”Prosjekt 30. desember” hadde aldri blitt vellykket uten bidragene fra sidelinjen. Dermed er Rundbråten spilleklar relativt raskt etter korsbåndskaden som inntraff på en trening fredag 13. februar.

– Uten dem hadde det tatt mye lenger tid og i hvert fall vært mye mer kjedelig. Det har vært et utrolig kjipt år, men jeg setter pris på den hjelpen jeg har fått, sier målvakten.

Guro Rundbråten har kjent Tom Morten Svendsen siden 15-årsalderen. Han var blant annet en del av teamet rundt det berømte LK90-landslaget som vant VM-gull for fem år siden.

– Tom Morten har vært spesielt viktig for meg, fordi han kjenner meg så godt og fordi han vet akkurat hvilke knapper han skal trykke på for å få meg til å prestere. Det er veldig viktig når jeg må trene så mange kjedelige øvelser over så lang tid. Han har utfordret meg hele veien og gitt meg en ny giv, sier Rundbråten.

Av Peter Tubaas