• Kari Brattset i en av mange tøffe dueller på linja mot Sävehof fredag kveld.

Ga gass etter motorstopp

18.12.15 // Glassverket kom fram fire timer etter skjema, men det hindret ikke de lilla fra å ta en sterk seier mot den suverene svenske serielederen.

Skrevet av petertu

Partille (glassverketelite.no): Lagene byttet på å lede, men Glassverket var sterkest på slutten og slo Sävehof 30-26 i en treningskamp fredag kveld.

– Det er et sykt bra lag, så det var utrolig moro å vinne. De var veldig tøffe, og da er det gøy å vise at vi holder det nivået vi også, sier toppskårer Kari Brattset, som signerte elleve mål fredag kveld.

Hun ble godt passet på av fysisk sterke svensker, men fikk mange baller å jobbe med.

– Det er kjempegøy å spille når man får så mange innspill. Det er ikke hver dag jeg skårer så mange mål. Og ekstra gøy er det å klare å det mot et så godt lag, sier Brattset,

Glassverket fram til Göteborg nesten fire timer senere enn planlagt på grunn av motorstopp, så kampforberedelsene ble mildt sagt amputerte.

– Det var alt annet enn optimalt. Jeg følte meg veldig sliten på oppvarmingen, så jeg lurte på hvordan det ville gå. Vi trøblet litt i starten, men så gikk det jo greit, sier Brattset.

Glassverket lå under 5-8 etter kvarteret. Men så våknet nordmennene. Kari Brattset skåret sitt første, deretter to kjappe fra Emilie Christensen. Glassverket dro fra, men lagene stod likt igjen, 13-13, til pause.

Også etter hvilen kom Glassverket skjevt ut, men hentet seg raskt inn og hadde en form for kontroll de siste 20 minuttene. I mål stod Martina Thörn stødig og vant ”målvaktsduellen” mot sin landslagsvenninne Johanna Bundsen.

– Det er første gang på sju år at jeg er med på å slå Sävehof. De rullerer mye på laget, men de har jo fullt lag her, så det var den sterk kamp av oss. Seier er seier, og vi spiller bra hele matchen, sier svensken.

Glassverket hadde hele laget på banen fredag kveld, minus Trine Bronsta som ankom sent på grunn av eksamen.

– Det er gull for oss å få en sånn treningskamp nå. Sävehof var mye fysisk tøffere enn jeg trodde, så vi får en litt annen matching enn vi hadde fått hjemme. Selv om det er en treningskamp, er det alltid viktig å vinne. Jeg er spesielt fornøyd med at vi vinner alle overtallsperiodene, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Glassverket satt også fem av fem straffekast. Blant dem to iskalde av Hege Bakken Wahlquist og ikke minst to frekkiser av Kari Brattset. De var attpåtil var hennes aller første etter at hun ble elitespiller. Den første syvmeteren tricket hun forbi Sveriges A-landslagskeeper Bundsen, og den andre lobbet hun over Sävehofs andremålvakt.

– Da hun stod så langt ute så måtte jeg jo prøve å tricke på den første. På den andre prøvde keeperen å psyke meg ut, så jeg tror ikke hun forventet at jeg ville prøve meg på noe lureri, men det funket det, sier Brattset etter den iskalde lobben.

Og ”retten” til å få ta syvmeter i kamp ”vant” hun etter straffekonk på trening tidligere i uken.

Kampfakta: Sävehof – Glassverket 26-30 (13-13/13-17)
Glassverket: Martina Thörn, Marte Langeli, Hege Bakken Wahlquist 6, Tiril Günther Merg 3, Monica Iversen, Line Bjørnsen 1, Kristin Nørstebø 5, Kari Brattset 11, Emilie Christensen 4, Pia Kristine Narvesen, Eline Rikartsen, Ane Landås Hovland.
Tominuttere: Sävehof 4, Glassverket 1.

Av Peter Tubaas

ENGLISH: Victory against Swedish champions
Glassverket lost four hours when their bus broke down on the way to Gothenburg, but it did not stop them securing a strong victory against the Swedish top team Sävehof. The Friday night friendly game ended 30-26 in favour of the Norwegians.
– Sävehof was more physical than I thought, giving us different matching than we would have gotten at home. Even though it was a friendly match it is always important to win, coach Glassverket says.
– It is so much fun to play when you get so many passes. It is very pleasing to score that many goals and get a victory against such a strong opponent, 11 goal scorer Kari Brattset states.