• Glassverkets J18-lag jubler etter nok en seier i Bergen i helgen!

Rett til topps

13.12.15 // Glassverkets J18-lag tok sin tredje seier av tre mulige på søndag – og inntok tabellteten i Lerøyserien etter seks kamper.

Skrevet av petertu

Tredje søndag i advent ble skikkelig lilla i Bergen i dag, etter at Glassverket slo vertslaget Fyllingen i 2. runde i Lerøyserien. Dermed vant J18-laget alle kampene sine i helgen.

– Full pott er faktisk litt mer enn jeg turde å håpe på. Jeg visste jo det ville bli tøft, og det ble det i alle tre kampene. Men vi kunne ikke gjort det noe bedre, og dette viser jo hva som bor i disse jentene, sier trener Espen Rødvand.

Det ble seier mot Bjarg og Stabæk i Laksevåghallen på søndag. I søndagens kamp i Åsane ledet Glassverket hele veien mot Fyllingen. Det stod 10-7 til pause, og det var først på slutten Glassverket dro skikkelig i fra, slik at det stod 23-17 til slutt.

– Det var en viss spenning hele veien, men de siste tre minuttene vant vi 3-0. Jeg følte vi hadde noen lunde kontroll hele tiden, siden vi stod så bra bakover. Det handlet mye om å få uttelling framover, sier Rødevand.

Matilde Johansen fortsatte der hun slapp mot Stabæk i går, og ble toppskårer med seks mål. Sofie Lillelien og Anna Brekke skåret fire hver.

– Matilde var god i dag, og Silje var fantastisk i mål nok en gang. Hun har noen enkeltredninger som er helt avgjørende, i tillegg til at det nok en gang er knallsterkt forsvar som bidrar til å gjøre jobben hennes enklere, sier treneren, som understreker at dette har vært tre ordentlige lagseirer.

– Det er mange enkeltspillere som har vært gode i helgen, men det er hele laget som gjør at vi leder Lerøyserien etter to spilte runder, også de som sitter mye på benken, sier Rødevand.

Målvakt Silje Meese Johannessen har fått en «ny vår» i høst og ble kåret til Glassverkets beste i alle tre kampene i helgen.

– Det skyldes jo at jeg har et så godt forsvar foran meg. Jeg deler mer enn gjerne bestemannsprisene med dem. Dette er det beste vi har spilt sammen noen gang, sier hun.

Når Byåsen tapte sin kamp på søndag, krøp Glassverket forbi etter å ha avgitt kun to poeng på de seks første Lerøykampene denne høsten. Nå blir det tabelltet gjennom juleferien for J18-laget.

– Det er så innmari deilig. Vi hadde håpet på det, men vi kunne ikke ta det for gitt. Vi får prøve å holde på ledelsen så lenge som mulig, smiler Meese Johannessen.

Av Peter Tubaas