• Sofie Lillelien, Ane Landås Hovland, Nora Emilie Egge Johansen, Matilde Johansen og Anna Aasprong Brekke jubler etter seieren mot Stabæk.

Feiret dobbeltseier med kake

12.12.15 // Det gikk fra komfortabel ledelse til en nervepirrende innspurt mot Stabæk i den andre kampen til J18-laget i Bergen lørdag ettermiddag.

Skrevet av petertu

Laksevåg (glassverketelite.no): Glassverket vant til slutt 25-23 mot Stabæk i en kamp som så ut til å være avgjort til pause.

– Det var sykt gøy å slå Stabæk. Vi slo de i Bring i fjor også. Det er alltid deilig å sette dem på plass. Nå skal vi få kake i garderoben, og det synes jeg vi har fortjent nå, gliser Sofie Lillelien etter seieren mot «rivalen» fra Bærum.

Glassverket åpnet som en nyttårsrakett mot Stabæk og noen kløp seg nok i armen da laget gikk opp i en 8-1-ledelse ved Matilde Johansen midtveis i første omgang.

– I første omgang leverer vi årsbeste igjen, spesielt når vi tar motstanderen i betraktning. Dette er et av landets beste 18-årslag. Vi gjør alt riktig i forhold til det vi pratet om før kamp. Vi er spesielt gode på å være ute på skytterne, samtidig som vi jobber godt rundt linja, sier trener Espen Rødevand.

Silje Meese Johannessen stod solid bakerst, samtidig som Linn Andresen, Celine Håkestad og Anna Brekke sørget for jevnlig påfyll på skåringslista i starten av kampen. Stabæk skåret sitt andre mål etter 14 minutter og til pause stod det 15-8 til Glassverket.

– Når vi jobber så godt i forsvar gjør vi jobben til Silje lettere. Vi får selvtillit, og da gjør vi også de riktige valgene framover. Det var godt å se at den nøyaktigheten vi manglet mot Bjarg, var på plass mot Stabæk, sier Rødevand.

Fem minutter ut i andre omgang ledet Glassverket 18-10, men de neste ti minuttene tilhørte Stabæk, som etter kvarteret bare var to mål bak.

– Når vi ledet med åtte så følte vi kanskje at vi måtte prøve noe nytt og begynte å gjøre det litt for komplisert. Vi slapp oss litt ned i forsvar og pratet ikke godt nok sammen. Da ble det mye mål imot. Men vi skjønte at vi måtte skjerpe oss. I år er vi flinkere til å holde det oppe selv om det går litt imot, sier Sofie Lillelien.

På 23-20 og tre minutter igjen fikk Glassverket en utvisning av Anna Brekke, men det som kunne blitt en dramatisk avslutning på kampen ble en kontrollert avrunding, blant annet takket være et lurt skudd av Lillelien i undertall.

– Jeg tenkte ikke en gang og fikk litt sjokk da ballen gikk inn. Jeg bare så hånda komme opp og da måtte jeg skyte. Det er morsomt å skåre litt utenfra, sier Lillellien, som har vikariert en del på linja i år.

I lørdagens første kamp startet Glassverket famlende mot Bjarg, i hvert fall i det offensive, hvor presisjonen var nesten fraværende de første 20 minuttene. Bergenserne ledet med ett og to mål veldig lenge, og det var gått nesten 20 minutter da Linn Andresen utliknet til 4-4. Og rett før pause utliknet Ane Hovland til 6-6 i comeback-kampen sin.

– Jeg var kjempenervøs. Jeg har vært helt rar siden jeg dro i går. Men det var deilig å komme innpå og få noen mål etter hvert, spesielt siden jeg bommet på det første skuddet mitt. Det var veldig gøy å være tilbake, og digg at vi klarte å sikre seiereren i begge kampene i dag, smiler Hovland.

Glassverket fikk skikk på både forsvar og angrep i andre omgang og vant komfortabelt 16-10 mot Bjarg. Søndag venter Fyllingen i Åsanehallen, og de tapte mot Stabæk tidligere på lørdag.

– Nå skal ikke vi la oss lure av resultater eller tabeller. Alle kamper lever sitt eget liv. Vi skal prøve å gjenskape det samme som vi gjorde på vårt beste mot Stabæk. Det kommer til å bli tøft i morgen, sier Espen Rødevand.

Av Peter Tubaas