• Ane Hovland og Line Ellertsen (skjult) møtte blant annet landslagsvenninnene Mari Finstad Bergum (Storhamar) og Rakel Alvern (Stabæk) i Nadderud Arena sist uke.

Fikk klarsignal til Lerøyspill

10.12.15 // I Bergen på lørdag gjør Ane Landås Hovland sitt andre skadecomeback på tre måneder – og håper det er slutt på uflaksen.

Skrevet av petertu

Etter sommerens armbrudd rakk Ane Landås Hovland å debutere både i Lerøyserien, Grundigligaen og europacup for Glassverket i september. Men gleden var kortvarig. I oktober var gipsen på igjen.

– Det går bra nå. Jeg har trent håndball i halvannen uke. Det har gått fint så langt, sier linjespilleren til glassverketelite.no.

Mye tyder på at hun ble for tidlig «friskmeldt» sist gang, noe som gjorde at hun slo opp skaden og måtte operere.

– Jeg har vært til røntgen nettopp, og alt har grodd som det skal. Jeg fikk klarsignal fra legen til å spille. Men jeg er forsiktig og spiller fortsatt med en støtteskinne, sier hun.

Og til forskjell fra sist har hun en metallplate inne i armen, som en ekstra forsikring om at alt holdes på plass.

– Den skal jeg ha resten av livet. I hvert fall så lenge den ikke plager meg, sier hun.

17-åringen ble tidligere i uken tatt ut til helgens Lerøyrunde i Bergen – med forbehold om at Glassverkets medisinske apparat gir henne klarsignal.

– Jeg fikk klarsignal fra Sissel på Drammen Sportsklinikk på onsdag. Jeg er veldig glad for det, for jeg hadde håpet å få være med til Bergen. Armen er litt svakere enn den andre, så vi må ta litt hensyn, men jeg håper å få spille litt i angrep i hvert fall, sier hun.

Så sent som i april var fjorårets 18-årslag i Sotrahallen under avslutningshelgen på Lerøyserien 1415. Denne helgen er det et nesten helt nytt Glassverket-lag som skal møte Bjarg, Stabæk og Fyllingen i Laksevåghallen.

– Det er alltid gøy å spille i nasjonal serie, hvor vi får møte lag vi ikke kjenner så godt, sier linjespilleren.

Men på Stabæk er det i hvert fall nok av gamle kjente. Både Ane Hovland og Line Ellertsen var sist uke i Nadderud Arena for å heie på sine LK98-venninner. Men i Bergen skal de slås.

– Hehe, ja, Stabæk kjenner vi ganske godt, og det blir kult å møte Josefine Intelhus og Henny Reistad. Det blir en tøff kamp. På Fyllingen møter vi også Victoria Berg Sture og Sofie Ege fra LK98, men jeg har aldri spilt mot dem før. Bjarg møtte vi i Bring i vår, men det er nok en del nye spillere der, sier Hovland.

Og etter juniorturneringen i Bergen er det naturligvis en cupfinale som lokker om to uker.

– Jeg vet jo ikke om jeg får spille noe der uansett, men det har hele tiden vært et mål å være en kandidat til den troppen, sier hun.

Line Ellertsen er småskadd og ser ikke ut til å bli med til helgens Lerøyrunde.

Av Peter Tubaas

Another comeback for Hovland
Glassverket’s young pivot, Ane Landås Hovland, has been given a green light for play in the Lerøy junior series in Bergen this weekend. She is ready for her second comeback after injury in only three months. She fractured her arm in June, but it did not heal properly and she got another fracture in the same place immediately after her comeback in September.
– I am really happy that I am able to play in Bergen. I was hoping to be ready for that tournament, she says.