• Renate Saastad Sømme (4) og Julia Gellein Vangen slår av en prat med Andrea Charlotte Borge og Emilie Christensen etter kampen på onsdag.

Full cupfinalestøtte fra gamle lagvenninner

05.12.15 // De kler seg i blått til daglig, men 30. desember er det lilla som gjelder for Stabæks tidligere Glassverket-spillere.

Skrevet av petertu

Bekkestua (glassverketelite.no): Onsdag spilte de tidligere Glassverket-spillerne toppkamp mot Storhamar i cupfinalearenaen – med flere tidligere lagvenninner på tribunen.

– Det er ekstra gøy når gamle kjente fra Glassverket kommer og ser på oss. Men det var kanskje ikke den beste kampen å komme på, smiler Renate Saastad Sømme etter stortapet mot Storhamar.

På lille nyttårsaften er det mulig for dem å gjengjelde støtten, for finalen mellom Glassverket og Larvik vil de ikke gå glipp av.

– Vi heier selvsagt på Glassverket. Jeg har ikke drakt lenger, men får jeg tak i skjerf og lue skal jeg i hvert fall ha på meg det. Det er ikke noe annet lag som gjelder i eliteserien, sier Saastad Sømme.

Saastad Sømme og Gellein Vangen gikk til Stabæk i sommer, og på finalen 30. desember dukker nok også en tredje tidligere Glassverket-spiller opp. Rikke Klausen er nyoperert og var ikke med mot Storhamar.

– Vi skal se på alle sammen. Det blir naturligvis litt spesielt, men vi skal sitte på første rad og heie på Glassverket. Jeg sitter rett bak benken, så da er man nesten en del av laget igjen. Kanskje jeg får være med på festen etterpå, sier Julia Gellein Vangen håpefullt.

All verdens feiring blir det neppe uansett, ettersom neste seriekamp bare kommer fire dager senere. Men uansett blir det en fest å se Glassverket kjempe om NM-gull.

– Det blir nok litt rart for oss som har spilt for Glassverket før å se dem spille finale i vår nye hjemmearena. Men det er sååå gøy at Glassverket er i finalen. Det er helt sinnsykt at jentene gjør det så bra. Jeg er skikkelig stolte av dem, sier Saastad Sømme.

Glassverket stiller uten en skadd toppskårer i Jeanett Kristiansen, men de to gamle lilla traverne tror gamleklubben har en sjanse.

– Ja, og selv om Jeanett mangler er det nok av andre som kan markere seg i stedet. Alt er mulig. Det er bare å spille slik vi gjorde i den sluttspillfinalen i Drammenshallen i fjor, sier Saastad Sømme.

Aldri har Glassverket vært nærmere å slå Larvik enn i den første finalen i fjor vår.

– Det er dumt at ikke Jeanett er med, men mange av Larvik-spillerne kommer rett fra VM og er kanskje litt mer slitne enn Glassverket. Det er på tide at noen tar Larvik ned fra tronen, sier Gellein Vangen.

Av Peter Tubaas