• Hege Bakken Wahlquist leverte varene igjen for rekruttlandslaget.

Kontret Island i senk

29.11.15 // Hege Bakken Wahlquist var god i comebacket lørdag, men enda målfarligere i den andre rekruttkampen mot Island på søndag.

Skrevet av petertu

Hege Bakken Wahlquist skåret fem ganger da Norge slo Island 36-23 på Lillehammer søndag. Tre av dem kom da Norge «punkterte» kampen i slutten av første omgang.

– Forsvaret spilte veldig godt i dag, og da fikk jeg også gode kontringsmuligheter. Jeg fikk tre sjanser på rad i løpet av ganske kort tid, kanskje i løpet av to minutter, forteller Glassverket-spilleren.

Hun skåret på alle tre og bidro sterkt til at Norge gikk til pause med 17-12. Hun startet på benken, og planen var som i går, at de to venstrekantene skulle spille to ganger femten minutter hver. Da Bakken Wahlquist kom innpå skåret hun omtrent på direkten.

– Målet kom på en slags retur. For selvtilliten var det veldig greit å få den med én gang jeg kom inn. Jeg er veldig fornøyd med dagen. Jeg føler ikke at det var så mange andre sjanser jeg kunne skåret på, forteller hun.

Lynvingen til Glassverket har virkelig markert seg etter at hun ble tatt ut på rekruttlandslaget som reserve til de to landskampene mot Island denne helgen.

– Jeg reiser fra samlingen med en god følelse. Jeg kunne sikkert vært litt bedre i går, men i dag gikk det bedre, både i forsvar og angrep. Mest forsvar kanskje, men da tar man det med seg fram i angrep også, sier hun.

Både Thea Mørk og Linn Gossé ble skadd før samlingen, noe som åpnet døra for Hege Bakken Wahlquist og Kristin Venn på venstre kant.

– Jeg kom jo inn på grunn av skader, så jeg regner med at de to fortsatt er foran meg. Men jeg føler jeg har lagt inn en god søknad, og det hjelper jo å spille bra når man får sjansen. Jeg blir ikke skuffet om jeg ikke blir tatt med neste gang. Jeg drømmer også om A-landslaget på sikt, men jeg tenker ikke noe på når eller om det eventuelt skal skje. Jeg må bare stå på videre, sier hun.

Rekruttrener Axel Stefansson er enig i at Bakken Wahlquist har tatt noen steg i riktig retning i helgen.

– Ja, absolutt, vi er veldig fornøyd med hva hun har vist. Spesielt i dag, hvor hun hadde god uttelling. Men hun konkurrerer med spillere med stor erfaring, fart og skudduttelling både på rekrutt og A. Hege må bare fortsette å jobbe hardt og prestere på Glassverket, så vil hun ta nye skritt, sier han.

Nå får Hege Bakken Wahlquist hele tre dager fri før hun må tilbake til Drammen og begynne oppkjøringen til cupfinalen med Glassverket. Feriedagene tar hun hos kjæresten Torbjørn Sittrup-Bergerud, som står i mål for Lugi i Lund i Sverige.

– Det blir veldig hyggelig, og jeg kan nesten garantere at jeg ikke skal ta i en håndball de dagene. Det blir godt å hente seg litt inn før det braker løs igjen. Men trene skal jeg jo, sier 23-åringen.

PS! Kristin Nørstebø skåret to ganger og Kari Brattset én gang. Vilde Mortensen Ingstad var hentet ned fra A-landslaget og startet kampen mot Island for å få matchtrening.

Av Peter Tubaas

ENGLISH: Iceland could not stop Norway’s counter attacks
Hege Bakken Wahlquist was fierce in her fast-breaks in the second game against Iceland in two days. Norway won comfortably 36-23 against Iceland, with 17-12 at half time. The Glassverket left wing scored five times, almost on every chance she had.
– Our great defence today gave us many chances for fast-breaks. I am happy with my performance today. I couldn’t have scored many more goals compared to the number of chances, she says.
She leaves Lillehammer with a good feeling, after two good performances for the recruit national team, where she wasn’t selected for the original squad.
– I came in as a substitute, and I still feel that the other two wing players are ahead of me. But maybe I came a little closer, she says.