• Line Ellertsen har aldri spilt bedre for Norge enn mot Danmark søndag. Her et bilde fra Sverige-kampen lørdag.

Ellertsen på sitt beste mot europamesterne

29.11.15 // Smellen i hodet lørdag så ikke ut til å plage Line Ellertsen søndag, da hun knallet ni baller forbi en ellers sterk dansk målvakt selv om hun startet på benken.

Skrevet av petertu

De regjerende europamesterne Danmark vant til slutt 27-22, men Norge hadde danskene i kne.

– Vi spilte en kanonkamp, og Line spilte uten tvil sin beste landskamp. Hun var helt rå i dag, og det skjer mot veldig god motstand, ifølge LK98- og Glassverket-trener Kenneth Gabrielsen.

Glassverket-spilleren ble kampens toppskårer med ni mål (på 16 forsøk), ett mer enn danskenes Kristina Jørgensen.

– Ja, jeg er fornøyd med det. Det fungerte bedre i dag, sier Line Ellertsen.

Et aldri så lite målkalas fra Sola-jenta hjalp imidlertid ikke mot Danmark i den siste kampen i Scandiberico søndag.

– Det var surt, men det er veldig stor forbedring fra sist. Jeg synes vi var nesten like gode som dem i dag, sier Line Ellertsen, som sikter til EM i Makedonia, da Norge ble sendt av banen med et 20-målsstap av danskene.

Etter en middels kamp mot Portugal på fredag (25-25) lot trenerne Gabrielsen og Holmeset Ellertsen sitte på benken både det første kvartet mot Sverige og på søndag mot Danmark.

– Hun har startet nesten alle landskamper hun har spilt. Men nå har vi latt henne starte to kamper på benken, og det har hun taklet bra, sier Gabrielsen.

Danmark hadde ledet 11-10 til pause, men Norge ledet med tre mål da det var gått ti minutter av første omgang igjen. Danmark kom tilbake og mot slutten forsøkte Norge alt for å ta igjen forspranget.

– De lå foran oss med kort tid igjen, så vi måtte gamble litt på slutten for å prøve å ta de igjen. Da ble det kanskje litt styggere sifre enn det trengte å bli, sier Ellertsen.

Line Ellertsen skåret fem ganger mot Sverige på lørdag, men de fleste husker kampen best for riftet hun fikk over øyet og bandasjen rundt hodet, som hun avsluttet kampen med.

– Jeg merket ikke noe til det i dag, så det har gått bra, sier hun.

Glassverkets landslagsspillere har nå holdt det gående i det som har vært en ferieuke (fra fellestrening) for resten av laget.

– Det blir noen litt roligere dager fram til vi starter opp treningene igjen med Glassverket på torsdag. Men det er jo jul snart da, så jeg gleder meg til en tur til Sola lille julaften, sier Line Ellertsen.

17-åringen har nå spilt 24 landskamper for LK98 og skåret 137 ganger.

Av Peter Tubaas

ENGLISH: Top scorer against the European Champions
The Glassverket talent Line Ellertsen performed on a very high level against a tough opponent in the third match of the Scandiberico tournament in Norway on Sunday.
– She was outstanding. This is her best match for the national youth team, even though she started on the sideline, LK98 and Glassverket coach Kenneth Gabrielsen says.
Line Ellertsen scored nine times against Denmark, but they proved stronger in the end and won 27-22.
– It was disapponting to lose, but we tried and we are closer than three months ago when we lost by 20 goals to the same team, Ellertsen says.