• Hege Bakken Wahlquist jubler etter sin første skåring mot Island.

Gjorde comeback foran «fanklubben»

28.11.15 // Hege Bakken Wahlquist leverte varene med foreldrene og «halve Årdal» på tribunen i comebacket i den norske landslagsdrakta.

Skrevet av petertu

Gjøvik (glassverketelite.no): Kampen var bare ett minutt gammel da Hege Bakken Wahlquist kontret inn Norges rekruttlandslags første mål mot Island, sitt første av to mål i Fjellhallen på Gjøvik lørdag.

– Det var viktig for meg å få en sånn start. Jeg burde sikkert ha skåret på noen av vingskuddene også, men jeg får ta det i morgen. Det var vel et greit comeback, sier Bakken Wahlquist til glassverketelite.no.

På tribunen var blant annet foreldrene hennes og en stor gjeng med jenter fra Årdal, som heiet engasjert under kampen, og som naturligvis måtte ta bilder med Glassverket-profilen etter kampen.

– Det var veldig hyggelig å ha dem her. De skal vel se A-landslaget spillet i Møbelringen, men det var utrolig kjekt at de så på oss også. De virket som de var fornøyde. Jeg setter i hvert fall veldig pris på å ha dem her, sier årdølen.

Alle de tre Glassverket-spillerne, Kristin Nørstebø, Kari Brattset og Hege Bakken Wahlquist startet i rekruttlandskampen, som Norge til slutt vant 31-21 mot Island.

– Det var gøy å vinne i dag og gøy å få spille. Jeg var veldig spent, men jeg trodde faktisk jeg skulle bli mer nervøs. Det føltes som en vanlig seriekamp, sier hun.

Rekruttlandslaget måtte hente inn enda en venstrekant etter at Linn Gosse ble skadet. Kristin Venn gjorde også sine saker bra. Bakken Wahlquist hadde kommet inn på rekruttlandslaget som erstatning for en skadd Thea Mørk og satte pris på å få spille fra start.

– Det var veldig kjekt å få den tilliten. Det var vel 50-50-sjanse for å få starte, så jeg kunne ikke forvente det, men det er klart det var moro, sier 23-åringen.

Trener Axel Stefansson var fornøyd med det han fikk se av Glassverket-spilleren i hennes første landskamp siden tidlig i 2012.

– Det tar litt tid å spille seg varm i trøya og bli kjent med de andre spillerne, men jeg synes hun gjør en bra match i dag. Hun har de kvaliteter vi ser etter i en kantspiller, som spenst og hurtighet, sier rekruttlandslagstreneren.

Selv om Bakken Wahlquist kom godt i gang gjorde ikke Norge det, og det stod 1-4 etter ti minutter. Men så våknet Norge og gikk opp i ledelsen da Ida Alstad satte inn 5-4 på en syvmeter etter kvarteret. Etter det så Norge seg aldri tilbake. Det stod 15-6 til pause.

– Vi ble litt usikre når det ble så mye rot i starten. Jeg har aldri spilt mot Island før, så jeg visste ikke helt hvor jeg hadde dem. Men så merket vi ganske raskt at vi var en god del bedre, sier kantspilleren.

Hun spilte nesten 20 minutter i hver omgang. Kari Brattset var på banen nesten like lenge og skåret tre ganger for Norge. Kristin Nørstebø spilte halve første omgang, og var bare en snartur på banen i andre.

– Det var veldig gøy å se Hege spille i dag og komme så godt i gang. Hun er god, konstaterer Brattset og Nørstebø.

Av Peter Tubaas

English: Comeback with the ‘fanclub’ on the stands
Glassverket’s left wing Hege Bakken Wahlquist scored twice on fast-breaks in the recruit match against Iceland’s A team in Gjøvik on Saturday. It was her first match for the national team since the beginning of 2012.
– I was excited before the game, but I expected me to be more nervous. It was important for me to have such a good start. I could have scored a couple of more from the wing, but I guess it was an OK comeback, she says.
On the stands she had a group of supporters from her home place Årdal.
– It was great to have them here. They seemed happy, and I appreciate them being here, Bakken Wahlquist states.