• Glassverket-spillerne jubler etter avansementet til 4. runde.

Nesten perfekt trekning

24.11.15 // Lille Glassverket skal møte de triple Champions League-mesterne Viborg i neste runde av europacupen, og danskene har allerede utropt seg selv til favoritter.

Skrevet av petertu

Klokken 14 i dag satt mange i og rundt Glassverket og fulgte med på europacuptrekningen direkte. Glassverket kunne havnet dypt inne i Russland, men endte opp med en svipptur over Skagerak.

– Det kunne vært litt bedre, men også mye verre. Viborg er et godt lag, men de er ikke uslåelige. Det er en fin reisevei, og de har et navn som klinger bra i håndballkretser. Det er et lag som kan trekke en del publikum, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Viborg ligger i dag på 7. plass i Boxer Ligaen i Danmark, det vil si under midten, med fire seirer og to uavgjorte kamper etter ti runder.

– Vi får være enige om at det var en god trekning. Motstanderen kunne gjerne vært litt lettere, men nå ble det sånn. Og vi er jo tross alt med i europacupen fordi vi vil møte gode lag, sier Gabrielsen.

Men Viborg har til de grader levert varene på øverste nivå tidligere. I storhetstiden ble det tre triumfer i Champions League på fem år, siste gangen var i 2010. Viborg vant serien så sent som i 1314-sesongen.

– Selv om de ikke er på topp nå, vet alle at vi møter en stormakt i europeisk håndball. De har kommet til den danske cupfinalen, hvor de skal møte FC Midtjylland i romjula. De tapte klart mot laget til Reidar Møistad for et par uker siden, forteller Gabrielsen.

Viborg har skåret 24,7 mål i snitt pr kamp og sluppet inn 24,2 i serien. De tapte 19-23 på hjemmebane mot Veronica Kristiansens FC Midtjylland i begynnelsen av oktober, i en kamp der den tidligere Glassverket-spilleren skåret fire mål. Viborg slo ut Metz i 3. runde.

– Hvis vi spiller vårt spill og får det til å flyte, er jeg helt sikker på at vi skal være med og kjempe om et avansement. Det er ikke en umulig oppgave, sier Gabrielsen.

I troppen finner vi også en norsk spiller, nemlig Siri Seglem, med en fortid i Levanger, Bryne og Sokna.

– Ja, hun har vært i Danmark i mange år, ut fra det jeg husker er hun en meget habil forsvarspiller. Ellers kjenner vi jo godt bakspiller Rikke Skov og venstre kant Anne Grete Nørgaard fra det danske landslaget. Det er et lag med mange kvaliteter, ingen tvil om det, sier Gabrielsen.

Danskenes trener Allan Heine var raskt ute med å følge Glassverket på Twitter (@glassverketelit) etter europacuptrekningen.

– Det er ingen hemmelighet at vi er favoritter til å gå videre, men vi skal spille opp mot vårt beste for å klare å ta oss videre på Glassverkets bekostning. Vi så i forrige runde, at Team Esbjerg røk ut da de undervurderte en motstander. Men jeg vil umiddelbart mene, at vi er favoritter til å gå videre, sier han til lokalavisen Viborg Folkeblad på nett.

Kampene spilles 9.-10. og 16.-17. januar 2016.

Av Peter Tubaas

ENGLISH: A near perfect draw
The draw of the fourth round of the Cupwinner’s Cup was today’s big event in European Handball. Glassverket was drawn against three times Champions League winners Viborg from Denmark. Currently they are number seven in the Danish League.
– It was a good draw. It could have been slightly better, but it could also have been worse. Viborg is a good team, but not at all unbeatable. It is a short travel and they have a reputation that will attract many people to the matches, coach Kenneth Gabrielsen explains.
The matches will be played January 9-10 and 16-17 2016.