• Kenneth Gabrielsen i garderoben før bortekampen mot Zork Jagodina.

– Det tøffeste var å si fra til spillerne

24.11.15 // Glassverket-trener Kenneth Gabrielsen har signert en kontrakt som gjør ham til trener for konkurrenten Vipers neste sesong.

Skrevet av petertu

Etter at Glassverket returnerte til Norge fra europacupspill i Serbia mandag morgen var spillerne de første som vite at Kenneth Gabrielsen ikke kommer til å trene de lilla neste høst.

– Det tøffeste var å si fra til spillerne. Jeg gruet meg veldig og fikk ikke helt sagt det jeg skulle si. Jeg er så glad i de jentene, og så stolte av dem, at det å forlate dem blir uten tvil det vanskeligste, sier trener Kenneth Gabrielsen til glassverketelite.no.

Når han har ledet Glassverket i sin siste kamp til våren, har han fullført fem sesonger hos de lilla. Med sølv i serie og sluttspill, cupfinale og (minst) 4. runde i europacupen blant merittene.

– Jeg har vært med på å skape det laget, og laget har vært med på å skape laget. Sammen har vi skapt resultater. Det er en unik gruppe som jeg er så glad i at det er vanskelig å beskrive, sier han.

Gabrielsen har signert en treårskontrakt med Vipers som løper fra 1. juni 2016. Han overtar etter Gunnar Pettersen som blir kommentator for Viasat.

– Jeg har en kontrakt med Glassverket som utløper til sommeren og ikke noe tilbud om forlengelse. Da er naturligvis et tilbud fra en ambisiøs klubb som Vipers interessant. Der skal jeg ta over etter en av de beste norske trenerne noen sinne, sier den avtroppende Glassverket-treneren.

Det er lett å forstå hvorfor Vipers føler de har trukket vinnerloddet i dag, for Glassverket har spilt skjorta av sørlendingene i Aquarama de to siste sesongene. Glassverket vant også bortekampen sesongen før det, og har med det helt kaldt vann i blodet på et hardt satsende lag fra Kristiansand.

– De har fortsatt store ambisjoner og en veldig god plan for de ambisjonene. Det trigget meg. Tidligere har jeg hatt ekstremt mange baller i luften, men nå kan jeg rendyrke det sportslige, bidra til utvikling av klubben og leve helt og holdent av håndballen, sier Gabrielsen.

40-åringen er lettet over at nyheten er ute av sekken såpass tidlig.

– Nå har Glassverket tid til å skaffe ny trener. De har også tid til å jobbe med spillere for neste sesong. Alt ligger til rette for en god utvikling videre i klubben. Jeg håper og tror Glassverket vil være en av Vipers største konkurrenter også i fortsettelsen, sier han.

Allerede 10. februar møtes Glassverket og Vipers i Drammenshallen, men de lilla slapp å møte Vipers i 4. runde av cupvinnercupen som ble trukket i dag.

– Det hadde kanskje blitt litt kleint akkurat i dag, men uansett skal jeg gjøre alt jeg kan for at Glassverket skal slå Vipers i den kampen. Jeg har for mye stolthet til å slippe meg ned. Jeg skal ofre like mye helt fram til sommeren og forlate Glassverket med hevet hode. Jeg håper at jeg kan skilles som gode venner, enten vi snakkerom spillere, styret, supportere eller andre, sier Gabrielsen.

Av Peter Tubaas

ENGLISH: Gabrielsen to coach Vipers next season
Tuesday Glassverket coach Kenneth Gabrielsen signed a contract with Kristiansand team Vipers running from 1 June 2016, which means that his fifth season will be the last one.
– The most difficult part was to inform the players. I have been dreading that moment and didn’t remember what I planned to say. I care so much for these girls and they have made me so proud, leaving them will be tough, he says.