• Martina Thörn tar gjerne en lengre reise også i fjerde runde av europacupen. Her fra en liten tur i butikken i Jagodina lørdag.

Thörn vil ha noe eksotisk

22.11.15 // Tirsdag klokken 10 trekkes 4. runde i Cupvinnercupen og Glassverket kan havne i minst elleve forskjellige land.

Skrevet av petertu

Jagodina > Skopje (glassverketelite.no): Søndag begynte Glassverket på hjemreisen og forflyttet seg fra Serbia til Makedonia. Målkalaset mot Zork Jagodina er historie. Rett over nyttår venter et nytt, og trolig tøffere, europacupeventyr for de lilla.

– Vi vil gjerne dra til steder som dette, og vi vil ha sånne dommere. Jeg vil ha noe eksotisk, i hvert fall utenfor Norden. Gjerne Spania. Russland kunne også fungere. Alt som kan gi oss ny erfaring, sier målvakt Martina Thörn.

Trener Geir Oustorp er ikke like lysten på et av de to russiske lagene Glassverket kan trekke. Zvezda er nokså tilgjengelig rent geografisk, like utenfor Moskava, men Togliatti ligger nesten borte ved Kasakstan.

– Russland vil vi helst slippe. Spesielt Togliatti er dyrt, vanskelig og langt vekk. Jeg håper det blir Gdynia fra Polen. Det er en fin reise og gir oss en god mulighet til å gå videre, sier han.

4. runde spilles helgene 9. – 10. og 16. – 17. januar 2016. Trekningen skjer på tirsdag klokken 14. Det er 16 lag igjen i turneringen. Glassverket kan havne i Norge, Danmark, Polen, Tyskland, Tyrkia, Russland, Frankrike, Spania, Kroatia, Romania, Slovenia, Østerrike.

– Det er i hvert fall morsomt om vi får dra utenfor Norge. Jeg vil gjerne slippe turen til Vipers. Polen, Spania og sånt er greit. Veldig langt er godt å slippe, men det er jo også. Det blir spennende å følge trekningen på tirsdag, sier Kari Brattset.

En annen som skal følge med på trekningen er Hege Bakken Wahlquist. Hun håper på noen norske flagg på tribunen i neste bortekamp.

– Jeg kan godt tenke meg å møte et skandinavisk lag. Men helst ikke et norsk lag, så da blir det vel Danmark. Det er en enkel reise og lettere for familie og venner og komme og se på. Da får vi kanskje litt support fra tribunen, sier kantspilleren.

Av Peter Tubaas