• Hege Bakken Wahlquist og Jeanett Kristiansen var begeistret for stemningen i Jane Sandinki Hala i Skopje søndag kveld.

– Helt vill stemning

22.11.15 // Glassverket-spillerne måtte stikke fingrene i ørene da publikum pep som verst i oppgjøret mellom Vardar og Barcelona i Jane Sandanski-hallen i Skopje.

Skrevet av petertu

Skopje (glassverketelite.no): Den ett år gamle hallen i utkanten av Skopje sentrum var fylt til randen av 8000 elleville hjemmesupportere. Så full at Glassverket måtte sitte i trappene på tribunen.

– Det var helt vill stemning. Helt sykt. Jeg har aldri opplevd noe sånt før. Dette er den råeste kampen jeg har vært på, sier Hege Bakken Wahlquist.

Selv om hun har sett Manchester United på Old Trafford, kan ikke stemningen måle seg med det Glassverket-spillerne fikk oppleve i Skopje søndag kveld.

– Det blir ikke det samme med fotball. Det blir et helt annet trøkk i en så intim hall. Jeg er veldig glad vi fikk med oss denne kampen. Det var skikkelig moro, sier hun.

Barcelona lå bak mesteparten av kampen, men klarte å snu det i slutten av andre omgang og vant til slutt 27-25 på bortebane.

– Jeg satt mest og holdt meg for ørene. Men for en stemning det var, og litt av en opplevelse for alle jentene. Det må være helt rått å få spille i en sånn hall med så mye folk, sier Jeanett Kristiansen.

Glassverket har spilt for rundt 2000 mennesker på det meste.

– Vi har litt å lære i Drammen av denne stemningen. Og vi spillerne så at også vi har litt å lære av herrene også, spesielt det å være litt tøffere på banen, både i forsvar og angrep, sier Kristiansen.

Om støynivået var høyt på tribunen, var det tilsvarende hett ute på banen. Så tøft var det, at dommerne måtte beskyttes mot gjenstander fra tribunen på vei til garderoben i pausen.

– All den buingen, kastingen og spyttingen synes jeg er helt unødvendig. Jeg skjønner godt at Barcelona bommet på mange av straffene sine med det publikummet mot seg. Det hadde vært ganske nervepirrende å ta syvmeter med sånn buing, sier Line Ellertsen, som er den eneste av spillerne som har spilt håndball i Makedonia – i EM for LK98 i august i år.

Glassverket bor i hotellet vegg i vegg med halle og kom til Skopje fem timer før kampstart. Allerede da var politiet på plass og de første tilskuerne hadde stilt seg opp på utsiden.

– Det hadde vært en drøm å få spille her. Jeg har aldri opplevd noe som dette før. Den stemningen vi hadde mot Györ er vel det nærmeste vi har kommet. Så vi kan i Drammen også. Kanskje vi får oppleve noe som likner i cupfinalen, håper Eline Rikartsen.

– Det hadde vært utrolig å få oppleve den stemningen når vi spiller kamp, men supporterne trenger ikke bue på den måten. Det må være fair play, legger Line Ellertsen til.

Av Peter Tubaas

ENGLISH: ´The atmosphere was crazy´
Glassverket spent their evening in the Jane Sandinski Arena, attending the tight Vardar vs Barcelona Champions League match in Skopje, before returning to Norway on Monday.
– The atmosphere was crazy. This is one of the wildest experiences I have had in sports. I have been to big football matches, but the intimacy and level of noise will never be the same as in an indoor arena like this, Hege Bakken Wahlquist says.
– I had to put my fingers in my ears, but this was an extraordinary experience for all of the girls, Jeanett Kristiansen adds.