• Monica Iversen, Tiril Günther Merg, Jeanett Kristiansen, Trine Bronsta og Pia Narvesen klar for en matbit i Predejane under bussturen på vei til Jagodina.

Får storkamp til dessert

20.11.15 // Det blir neppe dramatisk i borteoppgjøret mot Zork Jagodina på lørdag, men Glassverket-spillerne får med seg litt av en kamp på vei hjem.

Skrevet av petertu

Predejane (glassverketelite.no): Fredag ettermiddag tok Glassverket en liten stopp midtveis mellom Skopje og Jagodina, på vei til sin første bortekamp i europacupen i moderne tid.

Selv om kampen mot Zork Jagodina langt på vei er avgjort med 29 plussmål venter en helt annen kamp på søndag. Da får trolig hele laget med seg returmøtet mellom Vardar og Barcelona i herrenes Champions League.

– Det blir helt sjukt. Det er to vanvittig gode lag som møter hverandre, og det kommer til å bli jevnt og spennende. Det er helt sikkert en vill stemning i hallen. Etter å ha spilt vår egen ecup-kamp blir det en fin avslutning på høstsesongen, sier Trine Bronsta.

Barcelona topper sin gruppe i Champions League og slo Vardar med ett mål i Spania for en uke siden. Søndag kveld går returen i Skopje, hvor Glassverket flyr inn og ut fra på sin vei til Jagodina.

– Jeg tror ikke mange av jentene har vært på en sånn kamp før. Å få med seg en sånn toppkamp og de rammene som er rundt blir utrolig kult, sier Monica Iversen, som har vært på kamp i Barcelona før.

Arrangementsansvarlig og reisesjef Erik Øie har bedt om billetter til kampen.

– Da vi så at det klaffet med reise via Skopje, så var alle jentene samstemte om å ta en dag ekstra for å få med seg Champions League. Det blir en opplevelse, sier Erik Øie i Glassverket.

Akkurat nå er Glassverket på vei til Serbia. Fredag ettermiddag tar laget buss fra Skopje til Jagodina, hvor laget skal spille mot Zork Jagodina kl 19.00 på lørdag. Glassverket er i praksis videre etter storseieren på hjemmebane.

– Kampen er avgjort, men det er fortsatt masse å lære av en sånn tur. Vi skal reise langt, bo på forskjellige hoteller, trene og spille kamp i uvante omgivelser. Vi får en del referanser som vi trenger allerede til neste runde i januar, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Selv om Glassverket jublet seg gjennom 60 minutter mot Jagodina på hjemmebane kom de lilla skikkelig ned på bakken i bortekampen mot Larvik på onsdag.

– Det tapet kommer til å sitte i en stund. Der var vi ikke med i det hele tatt. Vi vet vi kan mye bedre, men vi må finne ut av hvorfor vi ikke klarer å få det ut, sier Gabrielsen.

Heldigvis har Glassverket fortsatt litt tid til å forberede seg til cupfinalen mot Larvik, men først skal et slags punktum settes for en meget bra høstsesong med turen til Serbia.

– Det er alltid kjekt å være på tur med denne gjengen, og dette blir jo en slags teambuildig for oss. At vi får med oss storkampen i Skopje er ordentlig kult, og jeg tror alle gleder seg, sier Gabrielsen.

Av Peter Tubaas