• Tommelen opp for skåring mot Larvik i går - og i dag: Landslagssplass!

Tilbake på landslaget fire år etter

19.11.15 // Hege Bakken Wahlquist ble kalt inn til rekruttlandslaget i dag, og der danner hun en Glassverket-trio med Kristin Nørstebø og Kari Brattset.

Skrevet av petertu

Nedturen mot Larvik kom fort i bakgrunnen da Hege Bakken Wahlquist fikk telefonen fra rekruttlandslagssjef Axel Stefansson i morgentimene torsdag.

– Det var utrolig moro, jeg ble kjempeglad. Jeg har ventet lenge på det, sier Hege Bakken Wahlquist til glassverketelite.no.

Bakken Wahlquist har hatt en strålende høstsesong fram til Larvik-kampen på onsdag, hvor ingen av spillerne var helt på topp. I dag ble 23-åringen ble kalt inn som erstatning for Thea Mørk, som satt på tribunen under toppkampen. Hun var tatt ut i rekrutt-troppen med et forbehold om skaden hennes.

– Det er stor konkurranse, så jeg forventet ikke å bli tatt ut i den opprinnelige troppen. Jeg har alltid lyst til å bli tatt ut, men jeg vet de er gode de andre som er der. Det er en bonus at jeg ble tatt ut der nå, sier hun.

På de yngre landslagene frekventerte hun gjerne sammen med andre som i dag er Glassverket-kolleger, som for eksempel Tiril Günther Merg, Line Bjørnsen, Emilie Christensen og Jeanett Kristiansen.

Det er nesten fire år siden sist Hege Bakken Wahlquist var på landslagssamling, på nyåret i 2012, rett før hun skadet kneet alvorlig i mars det året.

– Jeg var med på alle samlingene før jeg røk korsbåndet. Det har vært en lang vei tilbake, sier hun.

Trener Kenneth Gabrielsen var utrolig fornøyd med laguttaket – som han hadde ventet lenge på.

– Det er utrolig gøy og så enormt fortjent. I høst har Hege begynt å prestere på et mye høyere nivå og har ikke minst begynt å sette ballen i mål, sier han.

I troppen som skal opp mot Island i to kamper på Gjøvik og Lillehammer (se under) slår Bakken Wahlquist følge med Kristin Nørstebø og Kari Brattset.

– Det blir veldig gøy å være på samling med dem. Jeg håper å få spille så mye som mulig. Hvis jeg kommer utpå så skal jeg naturligvis gjøre mitt beste, sier årdølen.

Det har helt sikkert Nørstebø og Brattset tenkt til å gjøre også, som i tillegg til å være på rekruttlandslaget er reserver i VM-troppen.

– Ja, vi må bare sørge for å vise oss fram fra en best mulig side, slik at de kan føle seg trygge på oss dersom de må hente inn erstatninger, sier Kari Brattset.

Nørstebø mener det islandske A-landslaget er en passende match for de norske rekruttjentene.

– Jeg var med og spille mot Island på en rekruttsamling for et par år siden. Det er et lag som er skikkelig på gang og som jeg tror passer bra for oss å møte nå, sier Kristin Nørstebø.

28/11 1330 Norge rekrutt – Island, Gjøvik Fjellhall, Gjøvik
29/11 1330 Norge rekrutt – Island, Håkons Hall, Lillehammer

Av Peter Tubaas