• Kenneth Gabrielsen under en timeout mot Zork Jagodina på lørdag.

– Larvik må vinne

17.11.15 // Larvik kaller møtet med Glassverket for «seriefinale» og gir gratis adgang for alle i det som også er generalprøven til cupfinalen.

Skrevet av petertu

Glassverket reiser rett fra gigantseieren mot Zork Jagodina til en kamp alle forventer at de lilla skal tape.

– Det er ganske store kontraster. Vi går fra å møte et av de dårligste lagene i europacupen til et av de aller beste bare i løpet av noen dager, slår trener Kenneth Gabrielsen fast.

Ettersom Larvik startet sesongen med tre minuspoeng er det Glassverket som reiser til Arena Larvik som serieleder. Det gjør dette til den viktigste seriekampen for Larvik på mange år.

– Det er litt spesielt at Larvik må vinne for å komme i posisjon til å vinne serien igjen. Vi er med i kampen om alle medaljer selv om vi skulle tape. Men jeg er mest opptatt av at vi skal gjøre en god kamp hvor vi er fornøyd med prestasjonene, så får vi se hvordan resultatet blir, sier treneren.

Husk! Larvik – Glassverket, Grundigligaen 1516, Arena Larvik, onsdag 18. november 2015, kl 19.00. Går også på EUROSPORT (ikke handballtv.com).

Det har vært knyttet mer spenning til Larvik denne sesongen enn på lenge og mange tror at det er et er et større generasjonsskifte på gang hos giganten fra Vestfold. Men Gabrielsen lar seg ikke lure.

– Toppnivået deres er like høyt som det pleier å være. Det blir uhorvelig tøft i morgen. De viste på lørdag at de er i form. Det var utrolig solid. Det er «hel ved» i alle ledd. Og jeg regner med at de tar oss på alvor. Det pleier Larvik å være flinke til, advarer han.

Noe som understreker hvor viktig kampen er for Larvik er at de kaller kampen mot Glassverket for «seriefinale» på hjemmesidene sine. De åpner også dørene på vidt gap – og gir fri inngang for alle.

– Det er gøy om de klarer å lage en god ramme rundt kampen. Det er positivt for håndballen, sier Gabrielsen.

Fullt så rause vil de hvite og røde neppe være ute på banen. Presset ligger på Larvik som kan risikere å havne fire poeng bak Glassverket etter ni runder.

– Det ryktes at de har en del skader, men det spiller ingen rolle. Uansett hva de setter innpå er det like bra. Se for eksempel en spiller som VM-uttatte Mari Molid, som sitter store deler av helgens kamp på benken, sier Gabrielsen.

I helgen tapte Larvik sin andre kamp på rad mot Rostov-Don, men leverte likevel solide varer. For en uke siden vant vestfoldingene stort på bortebane mot Tertnes da de tok seg til cupfinalen mot Glassverket. De lilla er også i strålende form og mot Zork Jagodina i cupvinnercupen på lørdag vant Glassverket sin tiende strake seier, alle turneringer inkludert.

– Vi tror alltid det er mulig å slå Larvik, men da skal vi ha marginene på vår side. Det skal være ganske stor forskjell på lagenes dagsform for at det skal skje. Men vi begynner på 0-0, og det er ingen lag det ville vært morsommere å slå enn Larvik, sier han.

PS! Sist lagene møttes var i sluttspillfinalene i 1415-sesongen, da Glassverket tapte med ett mål hjemme, men måtte se seg slått med ti mål i returoppgjøret i Runarhallen.

Av Peter Tubaas

ENGLISH: ‘The pressure is on Larvik’
The match between Larvik and Glassverket, Wednesday at 7 pm could prove to be an early, decisive match in this year’s league.
– The pressure is on Larvik. They need the victory to enter the race for the gold medal. It will be a tough game for us. Larvik demonstrated this weekend how strong they are and we need to have margins on our side if we are going to win, coach Kenneth Gabrielsen says.
Glassverket is top of the league before the ninth round, because Larvik was deducted three points before the season because of economical issues.

Fem siste seriekamper:
Larvik: S-S-S-S-S
Glassverket: S-S-S-S-S
Siste kamp først.

Siste møter:
2015 20/5 T 22-32 (SS, Runarhallen)
2015 13/5 T 27-28 (SS, Drammenshallen)
2015 14/1 T 16-26 (GL, Arena Larvik)
2014 5/9 T 20-33 (GL, Drammenshallen)
2014 25/1 T 22-35 (PL, Arena Larvik)
2013 29/9 T 21-32 (PL, Drammenshallen)
2013 28/8 T 21-32 (TR, Tjøllinghallen)
2013 23/1 T 24-33 (PL, Drammenshallen)
2012 22/9 T 17-28 (PL, Arena Larvik)
S=Seier U=Uavgjort T=Tap. Glassverkets siffer først. PL=Postenligaen, GL=Grundigligaen, SS=Sluttspill, NM=Cupen, TR=Treningskamp.

Tilbakeblikket:
28. august 2013: Charlotte Aasbø i duell med Thea Mørk i en treningskamp i Tjøllinghallen, hvor Larvik til slutt vant 32-21.

28. august 2013: Charlotte Aasbø i duell med Thea Mørk i en treningskamp i Tjøllinghallen, hvor Larvik til slutt vant 32-21.

28. august 2013: Charlotte Aasbø i duell med Thea Mørk i en treningskamp i Tjøllinghallen, hvor Larvik til slutt vant 32-21.