• Silje Meese Johannessen, Celine Håkestad og Pernille Hyggen jubler for seier mot Rælingen lørdag kveld.

– Sinnsykt deilig

15.11.15 // Det var dramatikk i alle de tre kampene til Glassverkets junior elite-lag i første runde av Lerøyserien, som endte med oppløftende to av tre mulige seirer for de lilla.

Skrevet av petertu

Drammen (glassverketelite.no): I søndagens siste kamp mot Fredrikstad vant Glassverket 20-18 etter at Matilde Johansen og Pernille Hyggen satte inn de to siste målene for de lilla.

– Vi klarte å holde hodet kaldt og dra i land seieren. Det er alt som teller. Det var vi som ville mest i dag, i hvert fall på slutten. Det var surt å tape den første kampen, men godt å vinne de to neste, sier Matilde Johansen.

I det 23. minuttet i andre omgang skjøt hun Glassverket opp i en 19-18-ledelse. Da hadde Fredrikstad ledet i 10 minutter. Rett før lå Johansen nede for telling.

– Ja, jeg mistet pusten litt der. Men jeg fikk den raskt tilbake, smiler hun.

I angrepet etter ble Fredrikstad nok en gang stoppet av en suveren Silje Meese Johannessen Glassverket-buret. Deretter var det Glassverket sin tur til å miste ballen, men vant den igjen, og Pernille Hyggen kontret inn 20-18 rett før fløyta gikk.

– Det var sinnsykt deilig å sikre enda to poeng. Vi viser at vi vil mest og tar ut de siste kreftene for å vinne de jevne kampene. Jeg er stolt av laget, sier Meese Johannessen.

Målvakten, som debuterte på A-laget i cupen på tirsdag, var uten tvil Glassverkets beste spiller i helgen. Hun har stått samtlige 150 minutter for J18-laget og storspilt i alle kampene. Hun ble kåret til banens beste mot Fredrikstad og Byåsen – og skulle kanskje vært det mot Rælingen også.

– Det var utrolig gøy å spille så bra, men det er litt ergerlig at vi ikke vant den første kampen. Vi kunne fint slått Byåsen også. Det ble altfor mye slurv. Vi har ikke helt det fokuset vi bør ha. Det er baller jeg også bør ta, men jeg må være fornøyd med den kampen, sier hun.

I kveldskampen på lørdag, mot Rælingen, ble det nok en gang jevnt. Glassverket ledet 14-12 til pause, men etter hvilen kom romerikingene best i gang og vertene skåret det første målet først etter åtte minutter, signert Celine Håkestad. Linn Andresen ble kåret til banens beste og var toppskårer med syv mål. Hakk i hæl fulgte Anna Aasprong Brekke med seks.

– Det var utrolig deilig å vinne vår første kamp i Lerøyserien. Det var en skikkelig lagseier. Det ble veldig spennende, men jeg føler vi klarer å snu det etter den første timeouten i førsteomgang. Det var mye mer guts enn i den første kampen mot Byåsen. Vi var så gira at vi skulle ikke la det skje igjen, sier Brekke, som ble Glassverkets toppskårer i den første kampen med seks mål.

Lerøyserien 1516, 1. runde
14/11 kl 12.00 Byåsen – Glassverket 22-20 (11-11)
14/11 kl 19.30 Glassverket – Rælingen 22-19 (14-12)
15/11 kl 11.30 Glassverket – Fredrikstad 20-18 (10-10)

Med fire poeng av seks mulige har dermed Glassverket fått en betraktelig bedre start enn på fjorårets Lerøyturnering. Da ble det tre tap på rad i den første runden i Bergen.

– Alle lagene vi har møtt i helgen er veldig gode. Dette viser at vi kan være med og kjempe i toppen i Lerøyserien i år, mener Silje Meese Johannessen.

Line Ellertsen spilte europacup på lørdag, men søndag var hun med da J18 tok to viktige poeng mot Fredrikstad. Hun ble toppskårer for Glassverket i den kampen med seks mål.

Av Peter Tubaas