• Eline Rikartsen jubler for skåring mot Zork Jagodina.

Rikartsen takket for tilliten

14.11.15 // Eline Rikartsen skåret på tre av tre forsøk og var en terrier i forsvar mot Zork Jagodina. Og jaggu tegnet en gammel helt seg på «kantskåringlista» også.

Skrevet av petertu

Drammen (glassverketelite.no): Eline Rikartsen har slitt med skade og med spilletid bak to så gode spillere som Pia Narvesen og Line Bjørnsen på høyrekant. Men lørdag kveld grep hun muligheten.

– Det er deilig når alle forsøkene sitter. Jeg følte det gikk bra i dag, både i angrep og forsvar. Jeg har ikke spilt så mye, så jeg kjenner på at jeg må gripe sjansen når jeg får den, og da er det gøy når det går bra, sier Rikartsen.

Hun kom innpå først i andre omgang, hvor to av målene kom på lynkjappe kontringer og ett kom fra kant. Og i forsvar lot ikke Sætre-jenta Zork Jagodina-spillerne få arbeidsro.

– Det er veldig gøy å komme inn når spillet går bra og alt funker. Vi var i skikkelig flytsonen i dag. Og det er så fint at alle var på skåringslista, unntatt Monica, som ikke kom innpå. De morsomste kampene å vinne er når alle får være med og bidra, sier Rikartsen.

Glassverket vant 43-14, men Rikartsen synes ikke det er kjedelig å spille kamper hvor de er så suverene.

– Nei, ikke i det hele tatt. Det er bare morsomt. Det er gøy med mange mål, og nå blir det vanskelig å ta nekte oss mer europacupspill, smiler Eline Rikartsen.

På den andre kanten leverte Hege Bakken Wahlquist nok en solid kamp med sine seks skåringer. Men denne gangen fikk hun mye avlasting av en gammel kjenning, som fikk mer spilletid enn hun pleier.

– Det var veldig, veldig gøy. Jeg er vant til fem minutter og nå kan det ha vært 30 til sammen. Det er jeg fornøyd med, sier Charlotte Aasbø.

Etter 24 minutter og 12 sekunder satte Aasbø inn sitt første mål siden en treningskamp i Polen i august i 2014, etter en kontring.

– Det var nervepirrende. Det er viktig for selvtilliten å få satt den første ballen, så det var deilig at den gikk inn, sier hun.

Etterpå ble det to bom før hun satte sitt andre mål for dagen like lang tid ut i andre omgang.

– Jeg må skyte meg inn, så jeg må regne med at jeg ikke treffer hver gang, smiler hun.

– Jeg hadde den flyveren også, men dessverre ble det blåst for tramp, legger hun til.

Aasbø har vært ute i én sesong i forbindelse med svangerskap og er nærmest blitt tilkallingshjelp for Glassverket. Om hun blir med til Serbia neste helg er uklart.

– Serbia hadde væt gøy, men jeg pleier jo ikke å være med på bortekamper. Jeg har ikke hørt noe om det ennå. Det blir litt på premissene til hun hjemme også, sier Aasbø og sikter til datteren Lilly som nå har blitt syv måneder.

Av Peter Tubaas

ENGLISH: Three out of three for Rikartsen
She started the season injured and has not been getting much time on the floor behind good players such as Pia Narvesen and Line Bjørnsen, but against Zork Jagodina Eline Rikartsen she had a blast.
– It’s a great feeling when you convert all of your chances. I feel that i performed well today, both in defence and the attack. It’s so much fun to play when we have a flow like we had today, she says.
Rikartsen scored on three out of three chances, two of then in the counter attack, and did a great job in defence.