• Marte Langeli jubler etter at en langpasning endte med skåring mot Zork Jagodina.

– Det går ikke an å rote bort dette

14.11.15 // Glassverket vant med 29 mål mot Zork Jagodina og har tatt et langt skritt i retning avansement i europacupen.

Skrevet av petertu

Drammen (glassverketelite.no): Glassverket hamret løs på gjestene fra Serbia og ga seg ikke før det stod hele 43-14 i hjemmekampen i 3. runde i cupvinnercupen.

– Det går ikke an å rote bort dette. Jeg trodde vi kunne komme opp i 20 plussmål hvis vi var til stede, så jeg er veldig imponert over jentene som klarer å holde det oppe i hele kampen. Det fine var at vi fikk gitt alle spillerne europacuperfaring, fikk prøvd masse forskjellige konstellasjoner og at alle tegnet seg på skåringslista, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Mål ble det i rikt monn. Det stod 10-2 til Glassverket etter ti minutter og til pause stod det 23-7. I andre omgang tok det ni minutter før Zork Jagodina skåret sitt første mål.

– Vi spiller kjempebra, selv om motstanderen er mye svakere. Vi er veldig fornøyde med at vi klarer å holde konsentrasjonen oppe selv om det blir stor forskjell på lagene. Vi har en viktig kamp på onsdag, og tar med oss en god følelse ned til Larvik, sier Pia Narvesen.

– Det ble en litt større differanse enn jeg trodde. Jeg trodde vi skulle få mer kamp enn dette, men vi var veldig gode i dag, alle sammen. Vi skal være veldig dårlige der nede for å ikke gå videre, sier toppskårer Jeanett Kristiansen – med syv mål.

Med 29 plussmål tok Glassverket sin største seier i alle turneringer siden 25. september 2013, da det ble 37 mål mot Kjelsås i cupen. Det ble ikke bare skåret flittig, men bakerst stod en stødig Marte Langeli, som steppet inn for en lårskadd Martina Thörn.

– Det var veldig gøy at vi klarte å spille så bra selv om det ikke var den beste motstanden. Det er sterkt å vinne med så mange mål, sier hun.

Langeli stod selv over kampen mot Molde på tirsdag med en lårskade og fikk beskjed om at hun skulle starte i europacupdebuten sin på kort varsel. Avgjørelsen ble tatt rett før kampstart.

– Med tanke på Martina var jeg forberedt på det. Jeg er alltid gira på å spille, men man blir enda mer på hugget når man vet man skal spille. Jeg synes jeg fikk til mye bra, men jeg burde tatt noen flere baller, sier Langeli, som ikke slapp inn mer enn syv mål i hver omgang og kunne by på noen utsøkte langpasninger.

18 åringen er sulten på mer europacupspill og er skråsikker på at det blir en ny runde.

– Det blir mer europacupspill. Vi vet ikke hva som venter oss der nede, men et så stort forsprang bør holde, sier hun.

Også Pia Narvesen er rimelig sikker på at dette går veien.

– Det skal mye til å ikke gå videre nå. Men det blir fint å reise ned dit og få den erfaringen. Forhåpentligvis har de en bråkete hjemmehall og uvante omgivelser. Mest sannsynlig møter vi et bedre lag i neste runde, og da må vi ta med oss den erfaringen vi kan få. I tillegg blir det en fin sosial tur, sier Narvesen.

Av Peter Tubaas

Kampfakta: Glassverket – Zork Jagodina 43-14 (23-7/20-7)
Cupvinnercupen, 3. runde: Drammenshallen (Drammen), lørdag 14. november 2015, kl 16.00.
Tilskuere: 445
Glassverket: Martina Thörn, Marte Langeli, Hege Bakken Wahlquist 6, Tiril Günther Merg 1, Charlotte Aasbø 2, Line Bjørnsen 3, Kristin Nørstebø 4, Kari Brattset 3, Jeanett Kristiansen 7, Pia Narvesen 6, Emilie Christensen 1, Trine Bronsta 3, Eline Rikartsen 3, Line Ellertsen 4.
Gule kort: Glassverket 2, Jagodina 1
Tominuttere: Glassverket ingen, Jagodina 3

ENGLISH: ‘We can not lose this’
Glassverket is full of confidence after the massive 43-14 win against Serb opponent Zork Jagodina in Drammen Saturday evening.
– We can not lose this now. I was hoping that we would be 20 goals ahead after this match if we had our heads in the right place. I am impressed with the girls, managing to keep it up in 60 minutes.
– I thought they would give us more of a fight than this, but we were really good today, all of us, Jeanett Kristiansen says.