• Glad gjeng! Her avbildet rett før semifinalen mot Molde.

– Et fantastisk kollektiv

12.11.15 // Glassverket leder serien, er i cupfinalen og skal spille europacup til helgen. I fjorårssesongen tok laget to sølvmedaljer, men har ingen spillere på A-landslaget.

Skrevet av petertu

Trener Kenneth Gabrielsen har merket seg det samme, men velger å se det positive i det.

– Det viser først og fremst at vi har et fantastisk kollektiv. Å levere det vi gjør uten en eneste landslagsspiller, er et bevis på at laget går foran alt og alle. Men det er nok bare tidsperspektiv før en eller annen får sjansen igjen, sier Gabrielsen.

I skrivende stund har Glassverkets elitelag én spiller som er skadefri på et av de norske landslagene, nemlig Line Ellertsen på LK98. Tidligere i uken fikk verken Kristin Nørstebø eller Kari Brattset VM-billett, men det hadde de heller ikke ventet.

– Jeg var egentlig bare positivt overraska over at jeg ble tatt ut i den bruttotroppen. Jeg hadde ikke ventet at jeg skulle bli tatt ut i A-troppen nå, sier Kari Brattset.

Men både Brattset og Nørstebø er altså reserver. Det vil si at de må være klare til å reise til VM i Danmark på kort varsel dersom Thorir Hergeirsson skulle få et forfall.

– I praksis betyr det vel at jeg er nestemann inn hvis de trenger en strek, og det er jo moro. Jeg var ikke det i fjor, så da går det framover, konstaterer østfoldingen.

For to år siden satt hun med en skrue i foten i Fredrikstad. Og fra sin første sesong i Glassverket i fjor til nå har hun nesten doblet antall skåringer. Brattset har hatt sin beste håndballhøst noensinne.

– Ja, det har jeg nok. Jeg føler vi både har tatt steg videre individuelt og som lag. Det hadde vært sykt gøy å bli tatt ut til VM, men jeg hadde ikke forventet det. Og det er godt å være et steg nærmere, sier hun.

Kristin Nørstebø var inne på A-landslagssamling i juli, men har ikke blitt tatt ut etter det. Hun meldte forfall til rekruttsamlingen i oktober på grunn av skulderen.

– Jeg hadde ikke regnet med å bli tatt ut når jeg ikke var med sist. Men jeg synes det var gøy å komme i bruttotroppen, for der har jeg ikke vært før. Jeg hadde vært litt skuffet om jeg ikke var der. Det er i hvert fall et lite steg i retning av å få være med til mesterskap en gang.

Skulle Glassverket få en spiller med til VM i desember er det rett og slett en skade som må til.

– Jeg håper selvsagt ingen blir skadet, men dersom det skjer, vil jeg gjerne være den første som blir oppringt. Jeg er hundre prosent klar til å stille, smiler Nørstebø.

Jeanett Kristiansen er den tredje av Glassverkets spillere som er i nærheten av en norsk A-landslagstropp akkurat nå, men har ikke vært aktuell på grunn av skaden i hånden sin.

Vi må også nevne Glassverkets målvakt Martina Thörn, som var inne i den svenske troppen for første gang i oktober, men som dessverre heller ikke ble tatt ut til VM.

Av Peter Tubaas