• Kari Brattset jubler mot Molde.

Hvordan går det med juleferien nå?

11.11.15 // Glassverket-spillerne har ingen problemer med å ofre litt julefeiring for en cupfinale. – Det er det verdt, sier de.

Skrevet av petertu

Drammen (glassverketelite.no): Glassverket møter Larvik i cupfinalen i Nadderud Arena 30. desember 2015, og det betyr at ingen av spillerne kan ligge på latsiden i julen.

– Det hadde vi nok ikke gjort uansett. Og vi tar gjerne noen ekstra treninger i jula. Det er ingen tvil om at det er verdt det. Litt juleferie blir det sikkert tid til uansett. Det går nok bra, sier Kari Brattset, som skåret fire ganger da Molde ble beseiret i NM-semifinalen tirsdag kveld.

– Det føles fantastisk bra å være i finalen. Det var moro ikke bare å slå dem, men å gjøre det skikkelig. Det er også veldig bra at vi får byttet så mye på laget, både i første og andre omgang, sier hun.

For lagvenninnen Kristin Nørstebø ble det også fire fulltreffere mot Molde. Hun er mer enn klar for å trene for fullt gjennom hele julemåneden.

– Vi hadde trent godt uansett, for det er vi ganske flinke til. Men det er jo en ekstra motivasjon å ha en gulrot som cupfinalen å se fram til. Det er mye tøff fysisk trening i vente i desember, da er det fint å avslutte måneden med en cupfinale, sier hun.

Hege Bakken Wahlquist blir litt satt ut når vi litt spøkefullt forteller henne at det ikke blir noen julefering på Glassverket-spillerne.

– Blir det ikke det? Jo, kanskje det blir noen dager? Men det går helt greit. Vi har ikke hatt så mange dager før heller. Bare vi får hjem en liten tur, én eller to dager, så går det vel bra, smiler årdølen og åttemålsskåreren.

Men trener Kenneth Gabrielsen kan berolige alle spillerne med at samtlige får tid til en fin tur hjem til jul.

– Vi trener til og med 22. desember og starter opp igjen den 27. desember. Da blir det fire dager fri fra fellestrening, men spillerne er flinke til å trene på egenhånd også. Vi hadde trent masse i desember uansett, men det er perfekt å få en cupfinale rett før serien starter igjen, sier han.

Av Peter Tubaas

ENGLISH: What will happen with the Christmas holiday?
The Glassverket players will not have many days off during the holidays. The cup final against Larvik will be played December 30th.
– We will probably have some days off anyway, but we don’t mind a few extra practices. It is definately worth it, Kari Brattset says.