• Hege Bakken Wahlquist hadde mange grunner til å juble mot Molde.

Romjulsdrømmen gikk i oppfyllelse

10.11.15 // I løpet av fire magiske minutter punkterte Hege Bakken Wahlquist semifinalen mot Molde, og Glassverket er dermed i sin første cupfinale på 34 år.

Skrevet av petertu

Drammen (glassverketelite.no): Det var dobbelt så mange som normalt på tribunen, og det kokte i Drammenshallen da Glassverket tok seg til cupfinalen med 35-27 mot Molde.

– Dette har jeg drømt om veldig lenge. Jeg har aldri vært i en cupfinale før, men har vært og sett på mange. Det har vært fullt hus og stor ståhei, så det blir kjempemoro, gliste Hege Bakken Wahlquist etter triumfen tirsdag kveld.

Glassverket lå faktisk bak helt til det var spilt ni minutter, da to kjappe fra Tiril Günther Merg snudde 6-7 til 7-6. Etter det så de lilla seg aldri tilbake.

– Det ble så høyt tempo som jeg håpet på i starten, og heldigvis mestret vi det bedre enn dem. Men vi så Molde har tatt flere steg siden sist, og de har noen virkelig gode håndballspillere, så jeg er veldig fornøyd med gjennomføringen, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Hege Bakken Wahlquist løp så det luktet svidd da Glassverket satte inn nådestøtet mot Molde rett etter pause. I løpet av fire magiske minutter ble 17-14 til 23-15, og det meste var avgjort.

– Det var utrolig deilig å treffe så bra. Når en skårer mål blir en aldri sliten. Jeg kunne løpt enda mer, smiler den fotrappe vestlendingen.

– Hege var helt rå i dag. Det er så gøy å se at hun lykkes. Jeg får nesten en klump i halsen. Det var helt fantastisk. Hun har jobbet hardt for dette, sier Gabrielsen.

I dag delte Bakken Wahlquist toppskårertittelen med Jeanett Kristiansen og Anniken Obaidli med åtte mål hver. Ekstra tilfredsstillende er det å levere når det gjelder som mest.

– Det er alltid gøy å spille bra, men i dag gjaldt det ordentlig. Vi hadde presset på oss, og da er det deilig å innfri, sier hun.

Kantspilleren har aldri skåret åtte mål i en seriekamp noen gang, men syv mot Byåsen omtrent på dagen ett år siden. Selv om hun har skåret 30 prosent flere mål i serien i år sammenliknet med i fjor, har hun følt hun har mer inne.

– Jeg har ikke vært helt fornøyd. Det har gått bra i noen kamper, men i dag følte jeg det meste satt. Jeg klarte å beholde roen og sette litt andre skudd enn jeg pleier. Det er veldig moro å få den flyten jeg hadde i dag, sier hun.

Martina Thörn ble kåret til banens beste spiller, men under utdelingen av prisen ga hun først et slengkyss og deretter en ekstra god klem til Hege Bakken Wahlquist.

– Jeg var nesten helt sikker på at hun skulle få prisen, så jeg ville gjerne vise at hun hadde fortjent den. Alle så at hun gjorde en bra match i dag. Hun var veldig sikker. I dag skåret hun alt. Hun fortjente virkelig en sånn kveld, sier målvakten.

For sin egen del var hun bare passe fornøyd, selv om hun leverte nok en kanonkamp i Glassverket-trøya, med rundt 50 i redningsprosent.

– Det ble jo en del redninger, og det er ekstra gøy å ta skudd fra linja og når spillere kommer seg fri, men jeg føler jeg har et nivå til inne, sier hun.

Glassverket er i sin første cupfinale siden 1981. De lilla skal møte Larvik i Nadderud Arena 30. desember. Larvik slo Tertnes med tolv mål i kveld.

– Jeg er utrolig glad nå. Dette var en av våre målsettinger i år. Jeg er også veldig glad for at vi fikk alle spillerne på banen. Det tror jeg vi har gjort i alle cuprundene til nå i år, sier Kenneth Gabrielsen.

Av Peter Tubaas

Kampfakta: Glassverket – Molde 35-27 (17-14/18-13)
NM 2015, kvartfinale: Drammenshallen (Drammen), onsdag 28. oktober 2015, kl 19.00.
Tilskuere: 950
Glassverket: Silje Meese Johannessen, Martina Thörn, Hege Bakken Wahlquist 8, Tiril Günther Merg 4, Monica Iversen, Line Bjørnsen, Kristin Nørstebø 4, Kari Brattset 4, Jeanett Kristiansen 8, Pia Narvesen 2, Emilie Christensen, Trine Bronsta 1, Eline Rikartsen 1, Line Ellertsen 3.
Gule kort: Glassverket 1, Molde 2
Tominuttere: Glassverket 1, Molde 2

ENGLISH: Glassverket through to the cup final
Hege Bakken Wahlquist was on fire on the counter attacks when Molde was beaten 35-27 in Tuesday’s semifinal in Drammen. The 23 year old scored eight times, four of them in four minutes in the start of the second half.
– It feels so good to have a flow. When you keep scoring you never get tired. Tonight I could have run for ever. And I am looking so much forward to the final, she says.
– Hege was awesome tonight. It is moving to see that she succeed. She has worked hard for this, coach Kenneth Gabrielsen says.
Glassverket will meet Larvik in the final of the Norwegian Championship on 30 December in Nadderud Arena outside Oslo.