• Kari Brattset i aksjon mot Molde i september.

– Molde har like lyst på en cupfinale som oss

09.11.15 // Ingen tror at semifinalen mot Molde skal gå av seg selv, bare fordi Glassverket vant stort sist lagene møttes.

Skrevet av petertu

Glassverket slo Molde med elleve mål i seriekampen i slutten av september (32-21), men det tok tid å finne ut av spillet til romsdalingene.

– Jeg håper vi får overtak litt tidligere denne gangen, men det vil nok være to spente lag som går på banen, slik at det sikkert blir jevnt en stund. Men forhåpentligvis klarer vi å dra ifra på slutten, sier Line Bjørnsen, som var i storslag da «Håndballjentan» gjestet Drammenshallen sist.

– Det hadde vært hyggelig med en reprise. Det er alltid kjekt å spille bra. Alle kamper er viktige, men denne er ekstra spesiell, siden det er vinn eller forsvinn. Det står jo om en finaleplass, sier hun.

HUSK! Glassverket – Molde, NM 2015 (semifinale), Drammenshallen (Drammen), tirsdag 10. november 2015, kl 18.00 (klikk for billetter).

Glassverket har vunnet syv av åtte kamper i serien, mens Molde har tatt ett poeng på sine sju. Det er vanskelig å plassere favorittstempelet på andre enn hjemmelaget.

– Det må vi tåle. Men Molde har akkurat like lyst på å spille en cupfinale som det vi har, vi er nødt til å være på hugget. De har et godt lag, sier Kari Brattset.

Kari Brattset delte toppskårer tittelen med Line Bjørnsen i seriekampen (seks mål).

– Vi hadde ikke hundre prosent taket på dem sist. I hvert fall ikke fra start. Men vi løste det godt etter hvert. Jeg har trua på at vi skal gjøre litt det samme igjen, gjerne ta kommandoen litt tidligere. Vi vet litt mer om laget nå, men det gjør for så vidt begge, sier Brattset.

Glassverket har møtt Ramnes, Flint, Viking og Storhamar på sin vei til semifinalen. Molde har tatt seg til semifinalen etter å ha slått ut Midsund, Levanger, fjorårsfinalist Halden og Sola.

– Molde er et godt lag, de har en A-landslagsspiller på laget, og jeg mener de har underprestert i serien. De har et lag man ikke kan kimse av, men vi skal slå dem, sier Brattset.

En av bestevenninnene til Kari Brattset, Malene Staal, som var på besøk i Drammenshallen forrige uke, spilte cupfinale i fjor og Brattset vil gjerne følge i fotsporene hennes.

– De synes det var veldig moro å spille finalen. Det er noe helt spesielt, så for meg personlig betyr det veldig mye å komme dit. Jeg har aldri vært i nærheten før, og jeg vet alle jentene har like lyst på en cupfinale som meg, sier Brattset.

Av Peter Tubaas

ENGLISH: ‘Molde want a cup final as much as we do’
On Tuesday in Drammen, the big battle between Glassverket and Molde, will decide which team that will reach the finals of the Norwegian Cup. Glassverket is top of the league, Molde is second from bottom. The favourites to win are obvious.
‘Yes, but we need to perform at our best to win. Molde want a cup final as much as we do. It took a while before we managed to get ahead when we met in the league, but I hope we will take charge earlier this time. This is a match that we should win,’ pivot Kari Brattset says.
The teams met in the league five weeks ago, with Glassverket winning 32-21 against Molde.