• Kristin Nørstebø tydelig fornøyd med en av sine skåringer mot Halden.

Superdeilig revansje

04.11.15 // Halden satte Glassverket ordentlig på prøve, men i andre omgang gjorde de lilla kort prosess mot østfoldingene.

Skrevet av petertu

Drammen (glassverketelite.no): Glassverket tok sin sjette strake seier i med 30-21 mot Halden onsdag kveld og fikk en skikkelig revansje etter at gjestene vant tilsvarende kamp i vårsesongen.

– Vi var litt ekstra gira etter det som skjedde i fjor. Både trenerne og vi spillere har irritert oss over den kampen, så det var superdeilig å vinne mot Halden, sier Kristin Nørstebø, som ble kampens toneangivende spiller med åtte mål og bestemannspris.

Bortsett fra helt i starten ledet Glassverket hele kampen, men Halden yppet seg og var bare to mål bak til pause (14-12).

– Det er mange som forventer at vi skal lede mye fra start, men vi møter ganske gode lag, som har forberedt seg godt, så vi må ha litt tid for å finne ut av det. Men etter hvert som tida går blir det ofte forskjell på lagene, sier Nørstebø

Etter pause var det et bestemt Glassverket som gikk på banen. Kristin Nørstebø knallet inn omgangens første og i løpet av fire minutter stod det 19-13, og Glassverket var på god vei til å avgjøre kampen.

– Halden er et godt lag og inne i en veldig god utvikling, men jeg synes vi fighter bra og det blir avgjørende at vi får en så god start på andre omgang. Jeg er veldig fornøyd med seieren og utrolig imponert over hvordan spillerne står fram utover kampen, ikke minst Kristin Nørstebø, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Halden spilte ofte med syv utespillere, noe som skapte kaos til tider. Men etter en seks minutters periode uten mål (24-19) var det nettopp det Glassverket utnyttet for å avgjøre kampen. Intenst
fotarbeide i forsvar, etterfulgt av tre kjappe kontringsmål av Nørstebø, Bakken Wahlquist og Bjørnsen, sendte hjemmelaget opp i en åttemålsledelse med fem minutter igjen. Samtidig leverte Martina Thörn målvaktsspill av høy klasse.

Kampens uten tvil morsomste mål kom etter 11 minutter i andre omgang da Line Bjørnsen fikk et utsøkt utspill fra Tiril Günther Merg, som endte i en flyver og skåring.

– Det er utrolig gøy å skåre sånne mål. Det skjer jo ikke i hver kamp. Jeg visste jeg skulle få en god ball fra Tiril, jeg fikk god høyde og så på keeper og fikk plassert ballen der den skulle, sier Line Bjørnsen.

Kantspilleren er fornøyd med hvordan Glassverket klarer å snu en jevn kamp allerede rett etter pause.

– Vi visste vi møtte et godt lag og at det ville bli vrient. Men vi blir litt bedre på fotarbeidet i forsvar i andre omgang, og det er det som gjør at vi klarer å løse det, sier Bjørnsen.

Blant de første til å gratulere etter kampen i kveld var Lisa Forsberg Bernhardsen, som var tilbake for første gang etter sitt tomåneders vikariat var slutt for en måned siden.

– Det var utrolig gøy å se på, og jeg er så imponert over hvordan jentene drar det i land. Jeg er helt sikker på at denne gjengen når langt, sier hun.

Glassverket har nå vunnet seks strake kamper i Grundigligaen og drar til Larvik om to uker som serieleder.

Kampfakta: Glassverket – Halden 30-21 (14-12/16-9)
Grundigligaen 1516. Drammenshallen (Drammen), onsdag 4. november 2015, kl 18.30.
Tilskuere: 500
Glassverket: Marte Langeli, Martina Thörn, Hege Bakken Wahlquist 5, Tiril Günther Merg 2, Monica Iversen 1, Charlotte Aasbø, Line Bjørnsen 3, Kristin Nørstebø 8, Kari Brattset 5, Jeanett Kristiansen 5, Pia Narvesen, Emilie Christensen, Trine Bronsta, Eline Rikartsen, Line Ellertsen 1,
Toppskårere: Kristin Nørstebø, Glassverket 8 – Anette Helene Hansen, Halden 7
Gule kort: Glassverket 2, Halden 3
2minuttere: Glassverket 1, Halden ingen.

Av Peter Tubaas