• Kenneth Gabrielsen engasjert på sidelinjen under kampen mot Györ.

– Det er kamper som er gøy

31.10.15 // Det mangler ikke på kamptrening for Glassverket-jentene, som har spilt 50 prosent flere kamper til nå i år enn på samme tid i fjor.

Skrevet av petertu

Når Glassverket møter Halden på onsdag er det den 25. kampen denne sesongen, inkludert sesongoppkjøringen. Før høsten er omme har Glassverket minst 18 obligatoriske kamper siden sesongstart, mot 12 i fjor.

– Det har blitt litt annerledes enn i fjor. Da hadde vi bare én arena å prestere på. Nå har vi ambisjoner både i cup, serie og europacup. Det betyr at treningene blir mer målrettet forberedelse inn mot kamp enn vi hadde i fjor, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Det tetteste kampprogrammet i høst var utvilsomt i september, hvor Glassverket spilte hele ni kamper. I oktober ble det bare tre, men det blir fem kamper fram til 21. november da høstsesongen avsluttes med bortekamp i europacupen mot ZORK Jagodina.

– Det er viktig å dele opp slik at det eneste som betyr noe nå er Halden. Jeg synes vi er blitt flinkere til å fokusere kun på neste kamp. Vi tenker overhodet ikke cup eller europacup nå, sier Gabrielsen.

Selv om man ikke får like mye tid til langsiktig, strategisk treningsarbeide i hektiske kampperioder, så ville ikke Gabrielsen byttet bort det tette kampprogrammet.

– Det er kamper som er gøy, og det er det jentene trigges av. Vi er ganske flinke til tider også, så da blir det ekstra morsomt. Og vi utvikler oss med hver kamp vi spiller. Enten får vi noen gode referanser, ellers så får vi noen mindre gode, uansett har vi lært noe, sier han.

Og hva Glassverket har lært og erfart diskuteres på et evalueringsmøte etter hver måned.

– Ja, det er viktig at vi tar oss tid til å oppsummere og nullstille etter hver måned. Senest i går hadde vi et godt møte hvor vi fikk evaluert måneden vi har bak oss og sett litt framover på neste, sier han.

Av Peter Tubaas

ENGLISH: ‘Matches are the fun part’
Glassverket’s match against Halden next week is all in all number 25 since the season preparations began. Before this fall is over, Glassverket has played at least 18 official matches, compared to 12 this time of year last year.
– It is different this year. We had only one arena to perform on, now we want to succeed on three, the league, the European and the Norwegian cup. We need to be much more focused and take one match at at time. And I feel that we are getting better at that, Glassverket coach Kenneth Gabrielsen states.