• Monica Iversen, Kristin Nørstebø og Emilie Christensen applauderer Kari Brattset som fikk dagens bestemannspris.

Til semifinale etter kaoskamp

28.10.15 // Kampen mot Storhamar ble nøyaktig like rotete som forventet, men da Glassverket festet grepet var løpet kjørt for gjestene.

Skrevet av petertu

Drammen (glassverketelite.no): Med 27-22 mot Storhamar onsdag kveld er Glassverket klar for semifinale i cupen.

– Dette var utrolig deilig. Det blir min første semifinale, og det er vel den første for Glassverket i nyere tid også. Det blir veldig moro, sier Kari Brattset, som skåret fem ganger og ble kåret til hjemmelagets beste spiller.

En ekstra spillesugen Kristin Nørstebø gjorde et minicomeback på banen etter å ha stått over mot Sola på grunn av betennelse i skulderen. Hun skåret det første målet til Glassverket i hver omgang og ble kampens toppskårer med sju mål.

– Jeg var skikkelig gira i dag. Når man har vært ute så bygger det seg opp, og så alt skal ut på en gang, aller helst det første minuttet, ler hun.

– Det var deilig å kjenne at skuddene gikk dit jeg ville at de skulle gå. Jeg kjente lite til skulderen, legger 25-åringen til. Hun har spilt cupfinale med Stabæk tidligere, blant annet sammen med Line Bjørnsen.

– Det var veldig gøy å slå Storhamar og komme et steg nærmere en finale. Jeg har utrolig lyst til å komme til Nadderud Arena og spille finale med Glassverket, og det omtrent på hjemmebane, sier Bjørnsen, som fortsatt bor i Bærum.

Storhamar gikk aggressivt til verks i Drammenshallen og valgte tidlig å bruke syv utespillere i angrep, to av dem på linja.

– Vi var forberedt på at de ville ta ut keeper, men det er noe helt annet å trene på det enn når man står midt oppi det i en kamp. Det er ikke ofte vi møter et sånt forsvar heller, så kampen ble akkurat så rotete som vi trodde på forhånd, men jeg er utrolig fornøyd med at vi er i semifinalen, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Glassverket har to åtteminuttersperioder i hver omgang hvor laget ikke skåret. Men etter at hjemmelaget fikk et par måls ledelse midtveis i første omgang ble den aldri mindre. Og i midten av andre omgang var det kort prosess og Glassverket ledet med syv på det meste.

– Jeg trodde aldri vi skulle tape, men vi må slite for seieren. Spiller for spiller er vi bedre, og jeg synes vi spiller bedre sammen som lag. Vi klarer å holde det høye tempoet lenger, og det er vi bevisste på i andre omgang, sier Kari Brattset.

Glassverket kan møte Larvik, Tertnes eller Molde i semifinalen, og trekningen er i morgen, torsdag.

Av Peter Tubaas

Kampfakta: Glassverket – Storhamar 27- 22 (16-13/11-9)
NM 2015, kvartfinale: Drammenshallen (Drammen), onsdag 28. oktober 2015, kl 19.00.
Tilskuere: 578
Glassverket: Marte Langeli, Martina Thörn, Hege Bakken Wahlquist 4, Tiril Günther Merg 2, Monica Iversen, Charlotte Aasbø, Line Bjørnsen 4, Kristin Nørstebø 7, Kari Brattset 5, Jeanett Kristiansen 2, Pia Narvesen, Emilie Christensen 1, Trine Bronsta 1, Eline Rikartsen, Line Ellertsen 1.
Gule kort: Glassverket 2, Storhamar 2
Tominuttere: Glassverket 2, Storhamar 3

ENGLISH: To the semifinals
Glassverket are through to the semifinals of the Norwegian cup after a 27-22 win against Storhamar, but it was a tough struggle.
– It feels so good. It is my first semifinal and the club’s first in recent years. The semifinal will be a lot of fun, Kari Brattset says.
Glassverket met an unorthodox opponent in both defence and attack, and the match was pretty caotic at times.
– Exactly how we expected. We were well prepared, but one thing is to practice for it, another to do it in a match, coach Gabrielsen explains.