• Markedssjef Pia Narvesen håper på full, rosa hall mot Storhamar.

Farger Drammenshallen rosa for kreftsaken

24.10.15 // Når Glassverket spiller sin første kvartfinale i NM i nyere tid får du en ekstra god grunn for å gå å kamp.

Skrevet av petertu

Glassverket møter Storhamar på hjemmebane førstkommende onsdag klokken 19. Da er det ikke bare kampen om en semifinale i NM som gjelder, men også kampen mot brystkreft.

– Vi spiller fortsatt i lilla, men vi håper at publikum hjelper oss med å farge hallen rosa med t-skjorter. Jeg tror alle synes dette er et godt formål, og en full hall mot Storhamar er drømmen, sier markedssjef og spiller Pia Narvesen.

Kampen arrangeres i et samarbeid med Kreftforeningen, noe som betyr at de lar Glassverket få bruke og promotere varemerket Rosa Sløyfe.

– Vi er inspirert av andre lag som har gjort det samme nylig, som for eksempel Haslum. Dette er vår måte å ta samfunnsansvar på, sier Narvesen.

For ligaen toppskårer, Jeanett Kristiansen, blir det en ekstra spesiell kamp. Mamma Ann Iren Egebakken tapte kampen mot kreften for 15 år siden.

– Jeg synes det er veldig bra at vi har et sånt arrangement og at mange lag gjør det samme. Det er en viktig sak å få oppmerksomhet rundt. Det blir spesielt å spille den kampen, sier hun.

Alle tre søstrene Kristiansen synes det er bra med fokus på kreftsaken og har vært med på liknende aksjoner tidligere. Foruten minnene bærer de tre med seg hvert sitt symbol til å ære for mammaen.

– Charlotte har tatovert en sommerfugl, Veronica en solsikke og jeg har tatovert inn «Kjemp med både nebb og klør». Det er vår måte å hedre mamma på, sier Jeanett Kristiansen.

På banen på onsdag spiller alle Glassverket-jentene med rosa sløyfe i håret.

– Brystkreftsaken er ekstra spesiell for oss jenter, så vi er veldig glade for at vi har fått til denne kampen. Ved inngangen får publikum tilbud om å kjøpe rosa t-skjorter, til 100 kroner stykket. Overskuddet går i sin helhet til Kreftforeningen. Det hadde vært utrolig kult om vi klarte å farge tribunen rosa, sier Pia Narvesen.

Det blir også litt ekstra konkurranser og aktiviteter i hallen den kvelden.

– Jeg håper alt dette motiverer ekstra mange til å dra på kamp. Det er første gangen vi spiller en kvartfinale i NM etter opprykket, og her kan Drammenspublikum både støtte oss og kreftsaken samtidig, smiler Narvesen.

Av Peter Tubaas