• Blir det mer jubel på Nora Egge Johansen, Marte Moen, Pernille Hyggen og Sofie Lillelien i NM20 i helgen?

Glassverket klar for komprimert NM20

23.10.15 // I helgen arrangeres junior-NM i nytt format for første gang. Alle kampene skal spilles i løpet av tre dager i Grenland, og Norgesmesteren kåres på søndag.

Skrevet av petertu

Sist helg kvalifiserte Glassverkets juniorlag seg til Lerøyserien, og helgen som kommer har de flere fartsfylte dager foran seg i NM for juniorer i Skien.

– Jeg forventer at vi møter lag med litt eldre spillere enn det vi har, noe som betyr at vi får litt tøffere motstand enn vi får i Lerøyserien. Det kan bli opp mot seks kamper i helgen, sier trener Espen Rødevand.

Line Ellertsen, Eline Rikartsen og Marte Langeli er med fra elitelaget. Glassverket møter Bækkelaget fredag kl 17.30 og Nærbø kl 19.45, før Levanger venter lørdag kl 10.45. Deretter er det kvartfinaler. Alle kampene til Glassverket går i Skienshallen.

– Jeg regner med at Levanger kommer med mange av de samme spillerne som sist helg. Bækkelaget kjenner vi litt fordi de spiller i 2. divisjon i Oslo. Nærbø vet jeg ikke så mye om, sier treneren.

Tidligere ble NM20-turneringen arrangert etter samme format som seniorturneringen og avsluttet med finale i Spektrum. Denne gangen samles alle lagene i Grenland, hvor de fleste kampene går i Skienshallen.

– Jeg vet ikke hvorfor de har valgt å gjøre det sånn. Jeg tror alle syntes det var stas å få spille en juniorcupfinale samme dagen som de andre finalene. Men det har kanskje noe med kostnader å gjøre, og at håndballforbundet ønsker at flere skal få dele NM-opplevelsen, sier Rødevand.

Det er snart tre år siden Glassverkets juniorlag tok seg til finalen i Spektrum. Der ble det tap for blant andre Jeanett Kristiansen, Trine Bronsta og Tiril Günther Merg i kampen mot Tertnes.

– Vi har ikke satt oss noen annen målsetting i år enn å spille god håndball. Så får vi se hvor langt det rekker, sier Rødevand.

Torsdagens oppsatte 2. divisjonskamp mot Kragerø er utsatt fordi aktuelle haller i Drammen var opptatt med andre arrangementer.

– Det var det ingen som tenkte på da terminlista ble satt opp. Men siden vi hadde en såpass tøff helg sist, så passet det også fint at vi ikke fikk den Kragerø-kampen rett før NM-helgen, sier treneren.

Av Peter Tubaas